Šport > Nogomet
15 ogledov

Kek po nasvete tudi k Ačimoviću

Matjaž Kek se ob takih govoricah le nasmehne. Ostaja v Sloveniji. (Foto: Nik Rov Nik Rovan
V Savdsko Arabijo smo uspeli priklicati novega trenerja Al Ittihada Matjaža Keka, ki je v intervjuju za zurnal24.si dejal, da je pred podpisom pogodbe govoril tudi z nekdanjim članom tega kluba Milenkom Ačimovićem.

Matjaža Keka, ki si ob sebi želi slovensko strokovno pomoč, v naslednjih dneh v vroči Savdski Arabiji čaka natrpan urnik. Po hitrem spoznavanju in evforiji ob podpisu pogodbe se bo moral zdaj seznaniti z ekipo, nam pa je po telefonu dejal, da se ne obremenjuje z muhavostjo arabskih šefov, ki niso znani le po tem, da radi globoko sežejo v denarnico, pač pa tudi po tem, da hitro menjavajo trenerje.

Kakšni so vaši prvi vtisi ob podpisu pogodbe z Al Ittihadom? Klub ima 6 milijonov navijačev. Kako so vas sprejeli?
V teh deželah je tako, da vsaka menjava v klubu in prihod novih ljudi povzroči evforijo. Sprejem je bil zelo prisrčen. Zavedam se, da se lahko ta evforija hitro premakne v drugo smer. Vse bo odvisno od našega dela in rezultatov. Situacija je zelo specifična, saj nazadnje niso bili prvaki, njihove ambicije pa so vedno ogromne.

Ste že spoznali nogometaše?
Ekipo sem bežno že spoznal, v naslednjih dneh bo treba odigrati dve ali tri tekme, da bomo lahko naredili analizo in da vidim, ali so potrebne okrepitve in kje. Če bom potreboval kakšno okrepitev, menim, da finance ne bodo ovira, moram pa videti, koga sploh lahko pripeljem.

Z vami naj bi bil tudi Martin Magister, zelo pa naj bi si želeli tudi Mirana Mikaviča, s katerim ste uspešno sodelovali v reprezentanci. Drži?
Drži, da je z menoj Martin, ob sebi pa bi si želel tudi Miklaviča, a ima trenutno obveznosti v Sloveniji.

Lahko pričakujemo selitev slovenskih nogometašev na Arabski polotok?
Zagotovo si to želim, bomo pa še videli, kako bo s tem.

Pred vami so klub vodila številna ugledna trenerska imena. Nekateri so se od kluba poslovili zelo hitro. Se kaj bojite muhavosti arabskih šefov, ki so znani po tem, da hitro menjavajo kader?
V našem poklicu je vedno tako, da danes imaš službo, jutri pa je nimaš več. Sam se s tem ne obremenjujem in to jemljem kot sestavni del športa. V tem specifičnem okolju, ki je evforično in ne priznava porazov, si lahko zaradi dobrega finančnega stanja privoščijo hitro menjavanje igralskega in strokovnega kadra.

Ste se o delu v klubu pozanimali tudi pri Milenku Ačimoviću, ki je nosil dres Al Ittihada?
Pri Ačimoviću sem se pozanimal že v Sloveniji. Dal mi je nekaj nasvetov. Vsak nasvet je dobrodošel, še posebej, če greš v manj znano okolje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.