Šport > Nogomet
39 ogledov

Kek ponižal udeležence Lige prvakov

matjaž kek EPA
Rijeka je na sklepni tekmi elitne hrvaške nogometne lige doma razbila zagrebški Dinamo (5:2).

Nogometaši Rijeke so z zmago na Rujevici (5:2), kjer domujejo med prenovo Kantride,  prevzeli vodstvo na lestvici, pred drugouvrščenim Osijekom imajo tri, pred Dinamom pa štiri točke naskoka. Matic Črnic tokrat pri Rijeki ni igral.

Zmaga je svojevrstno zadoščenje za trenerja Matjaža Keka, ki se že nekaj let trudi v Kvarnerski zaliv pripeljati državni naslov, a vedno znova mu je načrte prekrižal prav Dinamo. 

Obenem so Rečani v nehvaležen položaj pahnili trenerja Dinama Zlatka Krajčarja, ki je pretekli teden v HNL doma klonil z Osijekom (0:1), v sredo pa je Dinamo pokazal zelo malo ob porazu v Ligi prvakov proti Lyonu (3:0).

Dinamo rešil nekaj časti

Rečani so proti Dinamu povedli že v prvi minuti z golom Maria Gavranovića, prednost je povišal Alexander Gorgon v 33., goliado je nadaljeval Marko Vešović v 50. minuti, nekaj trenutkov pozneje pa je avstrijski vezist Gorgon zabil še drugič.

V zaključku dvoboja je Dinamo rešil nekaj časti. El Arabi Soudani je v 81. minuti znižal, hitro mu je odgovoril Vešović s svojim drugim golom, končni izid je v 86. minuti postavil Domagoj Pavičić

Zmagal tudi Pušnik

V devetem kolu je zmagal tudi splitski Hajduk pod vodstvom Marijana Pušnika, Dalmatinci so v soboto doma visoko premagali Slaven Belupo (4:0).

HNL, 9. kolo:

Rijeka - Dinamo Zagreb 5:2 (2:0)
Gavranović 1., Gorgon 33., 54., Vešović 50., 82.; Soudani 81., Pavičić 86. 

Hajduk Split - Slaven Belupo 4:0 (1:0)
Osijek - Split 3:0 (0:0)
Istra - Inter Zaprešič 4:1 (3:0)
Lokomotiva Zagreb - Cibalia 4:0 (2:0)

 
Komentarjev 2
  • blueone 21:49 18.september 2016.

    Keka za selektorja!

  • matjaz 21:45 18.september 2016.

    Spoštovani novinar. Roman Bezjak je že več kot dva tedna član Darmstadta v nemški Bundesligi, tako da bi se bilo dobro prej malo pozanimati o njegovi "odsotnosti". Drugače pa vsaka čast Keku, da je spustil na realna tla napihnjene Purgerje. ...prikaži več Samo da še Pušniku krene, pa smo Slovenci glavni tudi južno od Kolpe.