Šport > Nogomet
265 ogledov

Petarda Maribora, Kirm rešil Domžale, Triglav presenetil

Marcos Tavares NK Krško NK Maribor NK Maribor/Facebook Marcos Tavares je na stadionu Matije Gubca zabil hat-trick.
V soboto so bile v elitni slovenski nogometni ligi odigrane tri tekme 15. kola.

Čeprav Darko Milanič v Krškem ni mogel računati na Luko Zahovića, Denisa Šmeja, Marka Šulerja in Martina Milca, je ekipa Maribora kljub medtedenski evropski obveznosti v Ligi prvakov zelo zanesljivo opravila z gostovanjem v domači ligi (0:5). Junaka tekme sta bila Marcos Tavares s tremi in Aleksandar Rajčević z dvema goloma. Krško tako niti na deseti medsebojni tekmi ni okusilo slasti zmage proti še neporaženim vijolicam, ki so vsaj začasno spet skočile prav na vrh lestvice.

NK Celje Prva Liga Šport Celjani so se oddolžili Velenjčanom

Mariborčani so tekmo v svoj prid odločili že v uvodnih 13 minutah. Že v peti minuti je izkušeni Marcos Tavares prišel do strela z roba kazenskega prostora in zadel za 1:0. Isti igralec je podvojil prednost gostov v 11. minuti, ko je po podaji Mitje Vilerja z leve strani zadel s strelom z glavo. Zgolj dve minuti pozneje so izbranci Darka Milaniča vodili že s 3:0, ko je po podaji Dina Hotića iz kota z desne strani z glavo zadel Aleksandar Rajčević.

Nadaljevanje je bilo mirnejše, Maribor je bolj ali manj brez posebnih težav nadzoroval tekmo, tako da domačim ni pustil kakšnih resnejših priložnosti, sam pa tudi ni več tako intenzivno napadal krških vrat.

Krčani bodo v 16. kolu 19. novembra gostovali v Domžalah, Mariborčani pa bodo dva dni prej gostili Olimpijo.

Kljub temu pa je znova zadel že v 49. minuti. Žoga se je v kazenskem prostoru Krškega znašla pri Tavaresu, njegov prvi strel je Marko Zalokar še obranil, v drugo pa je bil nemočen, tako da je mariborski napadalec zadel za 4:0 in peti gol v sezoni ter skupno že 128. v slovenski prvi ligi. Malce pozneje je imel na drugi strani najlepšo priložnost za domače Miljan Škrbić, a je žogo slabo zadel z glavo oziroma ramo ter jo poslal mimo vrat.

Milanič je ob visokem vodstvu prvoligaški debi pozneje namenil Luki Uskokoviću, Jasmin Mešanović in Dare Vršič sta zapravila (pol)priložnosti, pri domačih pa je v 77. minuti s 25 metrov sprožil David Kovačič, a žogo poslal mimo mariborskih vrat. Na drugi strani je takoj po vstopu v igro priložnost zapravil Valon Ahmedi, streljal je iz bližine po lepi podaji Tavaresa (ta je znova nevarno meril v 90. minuti), toda Zalokar se je izkazal. Zato pa je v 82. minuti drugič na tekmi zadel Rajčević, ki je spet zadel s strelom z glavo, tokrat po podaji iz kota z leve strani. Za mariborskega branilca sta bila to prva zadetka v sezoni.

Zmaga od debiju Ibraimija

Aluminij NK Domžale | Avtor: NK Domžale/Facebook NK Domžale/Facebook

Dvoboj Aluminija in Domžal je nekaj pozornosti navlekel nase tudi zaradi prvega nastopa Agima Ibraimija v domžalskem dresu. Čeprav nova okrepitev še ni dala pričakovanega deleža, pa so njegovi soigralci v zadnjem delu tekme prišli do zmage (0:1) in tako še naprej ostajajo neporaženi v (desetih) dvobojih s Kidričani, ki tako še naprej čakajo na 20. prvoligaško zmago. Domžale so s šesto zmago skočile na četrto mesto in imajo toliko točk kot peta Gorica, Aluminij pa ostaja osmi po osmem porazu.

Po mirnejšem uvodu tekme je moral gostujoči trener Simon Rožman, ki je pogrešal kaznovanega branilca Tilna Klemenčiča, že v sedmi minuti v igro poslati rezervnega vratarja Ajdina Mulalića, ki je zamenjal Dejana Milića. Ta je moral z igrišča zaradi poškodbe gležnja.

Sicer pa Mulalić v prvem polčasu ni imel veliko dela, saj gostiteljem ni uspelo proti golu sprožiti niti enega resnejšega strela. Na drugi strani tudi z Ibraimijem okrepljeni Domžalčani niso predstavljali kakšne prave nevarnosti za tekmečeva vrata. Izjema je bil prosti strel Jureta Balkovca v 37. minuti, ko je sprožil s 25 metrov, Luka Janžekovič pa je žogo dobil čez prečko. Tik pred koncem je s 25 metrov streljal še Senijad Ibričić, a meril previsoko.

Aluminij bo v 16. kolu 18. novembra gostoval v Kranju, Domžale pa bodo dan pozneje gostile Krško.

V 58. minuti so proti tekmečevim vratom vendarle sprožili tudi domači, a je bil Dejan Petrovič z 20 metrov premalo natančen. Takoj zatem so na drugi strani Domžalčani dosegli zadetek prek Ibričića, ki pa ga je sodnik upravičeno razveljavil zaradi prekrška Andraža Kirma nad Nemanjo Jakšićem.

V 63. minuti se je sam pred Mulalićem znašel Marko Nunić, se odločil za strel z roba kazenskega prostora, toda žogo je slabo zadel, tako da je ta končala daleč mimo gola. Deset minut zatem je bilo spet malce bolj vroče pred vrati gostov, toda Ibrahimu Mensahu žoge z glavo ni uspelo preusmeriti v mrežo.

Zato pa je to v 80. minuti na drugi strani uspelo Kirmu. Ta je v mrežo poslal žogo, ki se je izmuznila Janžekoviču, potem ko je slednji pred tem preprečil strel Lovru Bizjaku. V 83. minuti je imel pri domačih novo priložnost Ibrahim Mensah, a znova žogo poslal mimo gola.

Jubilejna zmaga za Gorenjce

ND Gorica NK triglav | Avtor: ND Gorica/Facebook ND Gorica/Facebook

Igralci Triglava so v Novi Gorici prišli do jubilejne 50. prvoligaške zmage (0:3), hkrati pa sploh prve na gostovanjih v novogoriškem športnem parku. Gorenjci, ki so se tako Primorcem deloma maščevali za poraz v četrtfinalu pokala, so z goli Davida Tijanića in Mateja Poplatnika v drugem polčasu prišli do druge zmage v sezoni, kljub tej pa ostajajo na predzadnjem mestu. Na drugi strani Novogoričani še čakajo 250. domačo prvoligaško zmago, izpustili pa so tudi priložnost, da bi na tretjem mestu zamenjali velenjski Rudar.

Nogometaši v prvem polčasu niso pokazali veliko nevarnih akcij. Kranjčani praktično niti enkrat niso resno ogrozili Grege Sorčana, na drugi strani pa so domači najlepšo priložnost polčasa zapravili v osmi minuti, ko je z roba kazenskega prostora streljal Rifet Kapić, Elvis Džafić pa je dobro posredoval.

Kapić je bil vpleten tudi v drugo nevarnejšo akcijo domačih, ko je z desne strani kazenskega prostora podal v sredino do Kyriana Nwabuezeja, ta pa se je zapletel in na koncu slabo streljal. Tik pred koncem polčasa se je v ugodnem položaju za strel znašel še Bede Osuji, a na približno desetih metrih zgrešil žogo.

Takoj po začetku drugega polčasa so gosti povedli. Dejan Robnik je preigraval pred vrati Gorice, žoga se je odbila malce na levo do Davida Tijanića, ki je iz bližine dosegel svoj prvi gol v sezoni. V 55. minuti je na drugi strani z glavo streljal Žiga Lipušček, toda Džafić ni imel veliko dela, 20 minut pozneje pa je Dejan Žigon slabo zadel žogo pri poskusu voleja. V 77. minuti je Tine Kavčič nespretno posredoval v obrambi in zadel okvir lastnih vrat, v 79. minuti pa je Robnik preigraval po levi strani, prišel pred Sorčana, ta pa je dobro posredoval.

Gorica bo v 16. kolu 18. novembra gostovala v Velenju, Triglav pa bo gostil Aluminij.

Le minuto pozneje pa so Gorenjci podvojili prednost. Tijanić je izvrstno podal za hrbet goriške obrambe, kamor je pravočasno stekel Matej Poplatnik in nato z močnim strelom dosegel svoj osmi zadetek v sezoni. Že v sodniškem dodatku je po prekršku Tilna Mlakarja glavni sodnik Asmir Sagrković pokazal na prosti strel z roba kazenskega prostora, čeprav ga je Gorenjec storil globoko v kazenskem prostoru. Prosti strel Osujija je Džafić ukrotil.

Takoj zatem pa je na drugi strani po podaji z desne strani žogo z glavo pred gol podaljšal Luka Majcen, svoj drugi zadetek na tekmi in devetega v prvenstvu pa je nato iz bližine dosegel Poplatnik. Ta tako na lestvici strelcev za vodilnim Miljanom Škrbićem iz Krškega zaostaja le še za gol.

Prva liga TS, 15. kolo:

Krško - Maribor 0:5 (0:3)
Tavares 5., 11., 49., Rajčević 13., 82.

Gorica - Triglav Kranj 0:3 (0:0)
Tijanić 46., Poplatnik 80., 94.

Aluminij - Domžale 0:1 (0:0)
Krim 80.

Nedelja:
Olimpija Ljubljana - Ankaran Hrvatini

Celje - Rudar Velenje 2:1 (2:0)
Dangubić 35., 38.; Junuzović 82.

LESTVICA:
1. Maribor 37 točk
2. Olimpija Ljubljana 34 točk (-1)
3. Rudar Velenje 23
4. Domžale 22
5. Gorica 22
6. Celje 18
7. Krško 16
8. Aluminij Kidričevo 13
9. Triglav Kranj 11
10. Ankaran-Hrvatini 7 (-1) 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.