Šport > Nogomet
51 ogledov

Klopp pred tekmo o pokvarjenem televizorju

Jürgen Klopp Zenit Borussia Dortmund Liga prvakov EPA
Danes se nadaljujejo boji za napredovanje med evropsko nogometno elito. Zenit pričakuje BvB, v standardnem terminu pa bo Olympiacos gostil Manchester United.

Že ob 18. uri se bosta na stadionu Petrovski v St. Peterburgu pomerila Zenit in dortmundska Borussia. Lanski evropski podprvaki se ubadajo s številnimi poškodbami, trener Jürgen Klopp ne more računati na Svena Benderja, Ilkaya Gündogana, Nevena Subotića in Jakuba Blaszczykowskega

"To je neverjetno. A tako je tudi v življenju. Najprej se človeku pokvari pralni, nato pomivalni stroj, naslednji dan pa še televizor," je barviti nemški strateg z nasmehom na obrazu razlagal pred obračunom v nekdanji prestolnici ruskih carjev. Razveselilo pa ga je dejstvo, da je Robert Lewandowski že v polnem trenažnem procesu.

Rusi imajo drugačne težave. Poškodbe jih niso načele, saj še niso začeli spomladanskega dela sezone. A to po drugi strani pomeni, da letos še niso okusili prave tekmovalne tekme. Prednosti "generala zime" domačini tokrat ne bodo imeli, saj se temperature na zahodu Rusije v teh dneh komaj spustijo pod ledišče.

Dve različni popotnici

Zvečer se bo pozornost nogometnih navdušencev iz hladne Rusije preselila v že precej toplo Grčijo. V Pireju bo poskušal Olympiacos Manchester Unitedu še bolj zagreniti sezono, ki je "rdečim vragom" na domačih zelenicah prinesla veliko težav. Angleži so rdeče-bele pred več kot desetimi leti sicer v Ligi prvakov ugnali že štirikrat.

David Moyes Olympiacos Manchester United Liga prvakov | Avtor: EPA EPA
"Nedvomno gre za najboljšo grško ekipo, v kateri je veliko grških reprezentantov, ki bodo letos igrali na svetovnem prvenstvu. Čaka nas težka tekma," je pred obračunom v pristanišču povedal trener gostov David Moyes.

Grki so v prvenstvu v povsem drugačnem položaju, saj zanesljivo vodijo in so si praktično že zagotovili nov naslov prvaka. Nekaj preglavic trenerju Míchelu povzroča poškodba izkušenega napadalca Javierja Saviole. Nekdanji član Uniteda, vratar Roy Carroll, je pred obračunom menil, da je Moyesova četa živčna zaradi zadnjih neuspehov in da klub ni več tako močan kot nekoč.

Liga prvakov, osmina finala (prvi tekmi):

Zenit St. Peterburg : Borussia Dortmund 2:4 (0:2)
Šatov (58), Hulk (69/11-m); Mkhitaryan (4), Reus (5), Lewandowski (61, 71)

Ob 20.45:
Olympiacos Pirej – Manchester United

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.