Šport > Nogomet
41 ogledov

Klopp: "V vsakem primeru bo to zgodovinska tekma"

Jürgen Klopp Borussia Dortmund Ilkay Gundogan EPA
Trener Borussie Dortmund Jürgen Klopp je prepričan, da se bo torkova povratna tekma polfinala Lige prvakov, ko Real Madrid gosti njegovo moštvo, pomnila še dolgo časa, ne glede na to, kdo bo skupni zmagovalec.

Na prvi tekmi na razgretem objektu Westfallenstadion je Borussia Dortmund šokirala Real Madrid z visoko zmago (4:1), v torek sledi povratni obračun na stadionu Santiago Bernabéu. Trener Nemcev Jürgen Klopp je prepričan, da bomo v vsakem primeru videli "zgodovinsko tekmo".

"Vemo, kaj vse se lahko zgodi v nogometu, v vsakem primeru pa se bo zgodilo nekaj zgodovinskega. Če pridemo mi v finale, bo to zgodovinsko, če pa izpademo in Madrid preobrne potek obračuna, potem bo tudi to zgodovinsko. Ta tekma se bo pomnila še mnogo let," je na novinarski konferenci pred srečanjem dejal 45-letni strateg moštva iz rudarske Vestfalije.

"Moji igralci jutri ne morejo doživeti neuspeha, lahko le dajo vse od sebe, o tem ni nobenega dvoma. Moramo pokazati vsem, da bo BvB storil vse, da gre v finale. Nimamo še občutka, kot da smo že v finalu. Toda zgradili smo si dobre temelje za uspeh, česar pa nismo pričakovali. Nismo še v finalu, toda borimo se za to," je previdno napovedal kultni trener, ki je svojo prvo ekipo uspel sestaviti z nakupi, ki vsi skupaj finančno znesejo manj od odškodnine za Luko Modrića.

Gündoğan: "Fantastično je igrati tukaj"

Na druženju z novinarji je bil prisoten tudi vezist BvB İlkay Gündoğan, ki je opozoril na dejstvo, da so Die Schwarzgelben v tej sezoni enkrat že izvlekli remi v Madridu. 

"Že imamo izkušnje s tem, kako je igrati tukaj (v Madridu, op. a.). Že smo igrali tu in to celo uspešno. Vedno je senzacionalen občutek igrati na tem stadionu," je zatrdil eden izmed pomembnih členov igre Borussie. 

Kako kontrirati nemškemu "kontrapresingu"?

Jürgen Klopp Borussia Dortmund | Avtor: EPA EPA
BvB je do velikih uspehov v zadnjih nekaj sezonah prišel s svojim značilnim slogom igre, katere glavna komponenta je "Gegenpressing" (kontrapresing). Slednji zahteva veliko uigranost in usklajenost v trenutku, ko ekipa izgubi žogo in takoj skuša spraviti nasprotnika v težave s pomikom vseh linij bližje nasprotnemu golu, namesto, da se potegne v obrambo. Tako seveda zmanjša prostor za tranzicijo nasprotnika. To seveda ni nič novega v svetu nogometa, podobno (je) v začetni fazi branjenja igra(la) tudi Barcelona, toda seveda je vsa skrivnost v pravilni in hitri izvedbi.

Kdo bo jutri močnejši? Uigranost in mentalna prednost igrivih Nemcev, ali želja milijonov "madridistov", da njihovo ljubljeno moštvo končno pride v finale in se bori za mitsko Décimo? Odgovor nas čaka v torek, malce po pol enajsti uri zvečer. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.