Šport > Nogomet
21 ogledov

''Po porazu z 1:4 ne bi govorili o povratku''

jürgen klopp EPA
Jürgen Klopp, trener Borussie Dortmund, je po visoki zmagi proti Real Madridu priznal, da takšne tekme še zdaleč ni pričakoval. Nemški strateg se zaveda, da imajo španski prvaki še vedno možnosti za preobrat, a je obenem prepričan, da se bo v finale uvrstila nemška ekipa.

Borussia Dortmund si je pred povratno tekmo na Santiagu Bernabéu priigrala na prvi pogled neulovljivo prednost, toda Real Madrid se je v preteklosti večkrat izvlekel iz navidezno nemogočega položaja. ''Nikoli nisem pričakoval takšne tekme. Vse je bilo izjemno - podpora navijačev in predstava nogometašev. Zbudil sem se z velikim nasmeškom na obrazu. Vsi, ki sem jih srečal na ulici, so mi čestitali. Šel sem do stadiona, kjer je vladalo zabavno vzdušje in vsi so imeli podoben nasmešek, kot jaz,'' je povedal Klopp.

''Občutek imam, da se bomo uvrstili naprej''

Mourinho Borussia Dortmund Real Madrid Liga prvakov polfinale | Avtor: EPA EPA
Nemški ekipi sta v polfinalu Lige prvakov povsem zasenčili španska velikana, vendar Klopp pred povratno tekmo ne želi podcenjevati nasprotnika. ''Bayern in Borussia sta igrala briljantno, vendar obračun še ni odločen. Čaka nas povratna tekma in Real ter Barça imata še vedno možnosti. Občutek imam, da se bomo uvrstili naprej. Če bi bila sitaucija obratna in bi bili mi tisti, ki so izgubili z 1:4, ne bi govorili o povratku. A José Mourinho je v življenju storil že veliko izjemnih stvari. Tekma na Bernabéu ne bo lahka, toda temelje smo položili,'' je dodal nemški strateg, ki se ni mogel izogniti vprašanju o domenvem prestopu Roberta Lewandowskega, ki naj bi odšel k Bayernu. ''Normalno je, da me to sprašujete, še posebej potem, ko je dosegel štiri gole. Mislim, da bo ostal v Dortmundu. Povezovali so ga z Bayernom in ne vem, kako smo prišli do tega. Čaka nas Liga prvakov. Vsi so bili tako srečni, zdaj pa se govori o Lewandowskem. Do tega trenutka nismo prejeli nobene ponudbe zanj,'' je dejal Klopp in optimistično dodal: ''Imamo dovolj denarja, da kupimo druge igralce.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.