Šport > Nogomet
16 ogledov

Lewandowski odhaja, a ni podpisal

Lewandowski Götze Borussia Dortmund Real Madrid Liga prvakov polfinale EPA
Pri Bayernu so se odzvali na govorice in zanikali podpis pogodbe med bavarskim velikanom in zdaj enim od najbolj vročih napadalcev Robertom Lewandowskim.

"Zasledili smo številna poročila o Robertu Lewandowskem in želimo sporočiti, da ta nima pogodbe z Bayernom," so sporočili iz bavarskega velikana.

Lewandowski ima z Borussio Dortmund sklenjeno pogodbo do poletja 2014, a je njegov agent dejal, da se je Poljak za sodelovanje že dogovoril z drugim klubom. "Dosegli smo dogovor in poleti odhaja. Prejeli smo zanimivo ponudbo zanj, zadovoljuje tako potrebe Dortmunda kot igralčeve. Borussija je potrdila, da lahko pod določenimi pogoji odide. Verjamem, da bosta kluba med sabo našla skupen jezik," je dejal napadalčev zastopnik Maik Barthel. Največji favorit za njegov podpis ostaja sicer Bayern, sledijo pa mu Manchester United, Manchester City in Juventus.

Za Poljaka naj bi se zanimali tudi pri Arsenalu, a so se topničarji zdaj osredotočili na Stevana Jovetića.Fiorentina naj bi zanj že prejela ponudbo, igralec pa naj bi po pisanju nekaterih angleških medijev že pristal na sto tisoč funtov vredno tedensko plačo. V poletnem prestopnem roku se bo zelo okrepil tudi Chelsea. Po pisanju Bilda, ki je kot prvi tudi sporočil selitev Maria Götzeja iz Dortmunda v München, naj bi se v London preselil Jose Mourinho, za nagrado pa naj bi dobil tudi Radamela Falcaa iz Atletico Madrida. Še bližje prestopu k modrim naj bi bil  napadalec Bayerja André Schürrle"Strah me je, kaj lahko naredi Chelsea poleti. Pripravljeni smo, da bo eden od najbolj dejavnih ob prestopnem roku. Čeprav že imajo odlično mlado ekipo z Oscarjem, Juanom Mato, Ramiresom in Edenom Hazardom, bodo po mojem mnenju zelo dejavni. Seveda smo slišali tudi za Mourinha in Falcaa," je dogajanje pri sosedih opisal trener Arsenala Arsene Wenger. Prav zato naj bi se za prihod okrepitev poskušal dogovoriti pred uradnim prestopnim rokom, prva tarča pa je Jovetić. 

Ob morebitni vrnitvi "Specialnega" na Stamford Bridge so se že pojavila ugibanja, kdo ga bo nadomestil pri Real Madridu. "Imam pogodbo, Tottenhamu pa sem zelo hvaležen za priložnost. Seveda sem počaščen, če se me omenja v povezavi z Realom, a sem popolnoma osredotočen na sedanji klub," je prva namigovanja zavrnil trener Spursov André Villas-Boas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.