Šport > Nogomet
11 ogledov

Casillas za pomoč zaprosil navijače

iker casillas Reuters
Kapetan madridskega Reala Iker Casillas je pozval navijače španskega prvaka, naj na povratni tekmi Lige prvakov proti Borussii Dortmund pomagajo galaktikom do zgodovinskega preobrata. Real pred tem čaka še ena težka tekma, in sicer madridski derbi z Atléticom.

Iker Casillas vse od poškodbe roke, ki jo staknil na tekmi proti Valencii, čaka na priložnost, da si ponovno pridobi status prvega vratarja Real Madrida. To vlogo mu je v zadnjih mesecih prevzel Diego López, s katerim se Iker naj ne bi preveč dobro razumel. Španski vratar naj bi imel slab odnos tudi s trenerjem Joséjem Mourinhom, ki je nedavno zatrdil, da bo López njegova prva izbira vse do konca letošnje sezone.

Liga prvakov na prvem mestu

Casillas si je tekmo proti Borussii, ki jo je nemški prvoligaš dobil s 4:1, ogledal s klopi, kljub visokemu porazu pa Španec verjame, da sta finale in ''La Décima'' še vedno dosegljiva. ''Prositi moramo za pomoč. Razumem navijače, da so razočarani. Upam, da bodo že med derbijem podprli ekipo in spoznali, da je tekma v torek najpomembnejša tekma sezone. Težko si je predstavljati, da nas pred tem čaka še ena tekma in povrhu vsega še proti Atléticu. Gre za derbi in minilo je 14 let, odkar je Atlético zadnjič premagal Real. Ne verjamem, da bo to vplivalo na finale pokala. Najprej smo osredotočeni na torek, šele nato na soboto,'' je povedal Casillas.

Madridski derbi na Calderónu

Real se bo v soboto na Calderónu udaril z mestnim tekmecem Atléticom, tekma pa bo zelo pomembna za varovanca Diega Simeona, ki imajo na lestvici španske La Lige samo tri točke zaostanka za belim baletom. Sobotna tekma bo primerna iztočnica pred finalom španskega pokala Copa Del Rey, kjer se bosta isti ekipi pomerili 17. maja.

Casillas že nekaj tednov trdo dela za povratek, a priložnosti še ni dočakal. ''Ekipi pomagam, kakorkoli znam, pa čeprav na drugačen način, kot sem to počel v zadnjih 14 letih. Treniram enako, kot pred poškodbo. Odločitev je stvar nekoga drugega, vendar sem zelo vesel, da je z roko vse v redu, sedaj pa moram počakati še na priložnost,'' je dejal Španec in namenil nekaj besed še o odnosu s trenerjem. ''Po pravici povedano, najin odnos ni hladen. Imava profesionalen odnos,'' je dodal Casillas.

''Klub je tisto, kar šteje''

Na kritike se ne ozira, saj je prepričan, da v njegov prid govori zgodovina. ''Ljudje imajo pravico do mnenja. V Madridu sem že 22 let, v prvi ekipi 14 let. Če je kdo pozabil, lahko pregleda mojo kariero,'' je povedal Casillas. Kaj pa prihodnost? ''Bolj me skrbi za Madrid, kot pa za prihodnost. Imena niso pomembna. Klub je tisto, kar šteje,'' je zaključil Španec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.