Šport > Nogomet
7 ogledov

Xavi: ''Casillas si tega ne zasluži''

Xavi PSG Paris Saint Germain Barcelona četrtfinale Liga prvakov EPA
Španski reprezentant Xavi Hernández je v intervjuju za Barcelona Televisió spregovoil o prihajajočih tekmah Lige prvakov, Victorju Valdésu, Ikerju Casillasu in Joséju Mourinhu. Nogometaš Barcelone si želi v finalu Lige prvakov zaigrati proti Real Madridu.

Xavija je najbolj presenetilo, da si toliko navijačev Barcelone ne želi videti finalnega spopada med katalonskim klubom in večnim tekmecem iz Madrida. ''Ne razumem, zakaj Barçini navijači ne želijo finala z Madridom. Moramo biti optimistični. To je nogomet in v tem je potrebno uživati. Lahko se uvrstimo v finale in lahko zmagamo. Moramo verjeti, da nam lahko uspe. Bilo bi spektakularno, a ključno bo, da igramo tako kot na drugi tekmi proti AC Milanu. Barça je bila v zadnjih desetih letih superiorna Realu in vsem ostalim. Hegemonija Barcelone je bila neverjetna. Naša težava je, da smo toliko dosegli. V zadnjih štirih, petih letih smo dosegli takšen nivo, da zmaga proti Paris Saint-Germainu izgleda kot majhen dosežek,'' je povedal Španec.

Ligo prvakov odločajo malenkosti

Katalonce v polfinalu Lige prvakov čaka Bayern München, Xavi pa je prepričan, da nobena izmed ekip ne velja za favorita. ''Res je, da so v izjemni formi. Osvojili so ligo in uživajo v tem izjemnen trenutku, vendar gre za dve veliki ekipi in Ligo prvakov odločajo najmanjše razlike,'' je dodal 33-letni vezist, ki je napovedal favorita v obračunu Real Madrid-Borussie Dortmund. ''Madrid je favorit,'' je bil jasen Xavi.

Mediji nepravični do Valdésa

Barcelono naj bi po koncu sezone zapustil dolgoletni vratar Victor Valdés, kar Xavija zelo žalosti. ''Mislim, da ne razmišlja preveč o tem. Zelo sem žalosten, da odhaja, saj je moj prijatelj. Trdo je delal in nihče ni bil tako nepravično obravnavan s strani medijev, kot on,'' je povedal Španec.

xavi iker casillas | Avtor: EPA EPA
Barcelono so v zadnjem letu pretresale bolezenske težave, saj je po Ericu Abidalu zbolel že Tito Vilanova. ''Trpeli smo kot nobena druga ekipa. Tito je bil v New Yorku, a v srcu je bil še vedno z nami. On je naš zgled in nam daje moč. Tito je duhovni vodja ekipe,'' je povedal Xavi in se za konec dotaknil še dogajanja v madridskem Realu, kjer se veliko ugiba o prihodnosti Joséja Mourinha in Ikerja Casillasa.

Mou ni revolucionaren

''Mislim, da ni pošteno, kar se je zgodilo Ikerju. Ko ga vidim sedeti na klopi, se slabo počutim. Ne zasluži si tega. Ali ga vidim pri Barceloni? Iker ne bo prišel v Barcelono. Preveč navija za Madrid. Kar se mene tiče, je dobrodošel, vendar ne verjamem,'' je povedal Xaxi in za konec dodal: ''Ne maram govoriti o tem, saj bo izgledalo, kot da diskreditiram Mourinha. Želim reči le, da ni revolucioniral nogometa - uporablja sistem, ki so ga že mnogi pred njim. Spoštujem ga. Tukaj je preživel tri leta in z njim se odlično razumem.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.