Šport > Nogomet
29 ogledov

Klopp: "Za Guardiolo bi rad bil nemški Mourinho"

jose mourinho jurgen klopp EPA
Trener dortmundske Borussie, Jürgen Klopp, se imenovanja Pepa Guardiole za trenerja münchenskega Bayerna veseli na svoj način in si je postavil svojevrsten izziv.

pep guardiola | Avtor: EPA EPA
V pogovoru za nemški Bild je Jürgen Klopp dejal, da bi rad v Nemčiji za Pepa Guardiolo postal nekaj podobnega, kar je za Katalonca v Španiji predstavljal José Mourinho.

"Želim postati Guardiolin novi Mourinho, ampak brez zamer in slabih izkušenj," je dejal trener Borussie Dortmund. "Knapi" iz Porurja so pod njegovim vodstvom v zadnjih dveh letih osvojili nemško Bundesligo, letos pa za Bayernom pod vodstvom Juppa Heynckesa zaostajajo že za 12 točk.

"Naš cilj je ostati neugoden nasprotnik za Bayern v nekaj naslednjih letih. Mislim, da Pep nima slabega mnenja o svojih velikih rivalih in da se bova dobro razumela. Tako kot Mourinho in jaz, s katerim imava odličen odnos," je še povedal nekdanji trener Mainza.

Letos Klopp s svojo ekipo dobro krmari tudi v Ligi prvakov, v kateri je v predtekmovanju doma premagal tudi Mourinhev Real Madrid (2:1), na Bernabéuu pa je Borussia zabeležila remi (2:2). V osmini finala se bodo evropski prvaki iz leta 1997 pomerili z ukrajinskim Šahtarjem iz Donecka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.