Šport > Nogomet
16 ogledov

Klose prejel vijoličasti karton

miroslav klose EPA
Nogometaš Miroslav Klose je prejel vijoličasti karton, nagrado nogometnega kluba Fiorentina, ki jo podeljujejo za športne poteze v nogometu. Nemec je na tekmi z Napolijem dosegel gol, nato pa sodniku priznal, da je igral z roko. Delilec pravice je zadetek razveljavil.

Nemški nogometni reprezentant Miroslav Klose je dobil nagrado za svojo nedavno športno potezo, ko je priznal, da je zadetek dosegel z roko, sodnik pa ga je nato razveljavil. Nogometni klub Fiorentina je Nemca nagradil z vijoličastim kartonom, priznanjem, ki ga vsak mesec podeljujejo športnikom za poteze ferpleja.

Priznanje Cartellino Viola, simbolični karton v Fiorentininih klubskih barvah, ki pomeni nagrado za prispevek k športni in pošteni igri, si je nemški napadalec prislužil konec septembra. Na tekmi z Napolijem je dosegel zadetek za vodstvo z 1:0, a je stopil do sodnika in priznal, da ga je dosegel z roko, tako da je slednji gol razveljavil. Napoli je na koncu zmagal s 3:0, Klose pa je za potezo že dobil številne čestitke v domovini in v Italiji.

"Nimam težav s tem, da bi priznal svojo napako. To sem storil tudi za vse naše mlade navijače, ki jim moramo biti zgled," je ob podelitvi Fiorentinine nagrade dejal Klose.

miroslav klose | Avtor: EPA EPA
Zanimivo pa je, da je imela podelitev priznanja Kloseju še nadaljevanje – predstavnik toskanskega kluba Gianfranco Teotin je namreč 34-letnemu Kloseju nato pokazal še rdeči karton. S tem je izpolnil zahtevo nekaterih navijačev, ki ne morejo pozabiti, da jim je odlični strelec – za nemško reprezentanco je zbral že 67 golov – pred tremi leti še v dresu Bayerna v ligi prvakov zabil gol iz prepovedanega položaja.

Klose je šaljivi vložek sprejel z nasmeškom in tedanje dogajanje takole povzel: "Pogledal sem sodnika in stranskega sodnika, pa nihče ni pokazal, da bi bilo kaj narobe. Ko sem videl posnetek, je bilo jasno, da je šlo za prepovedan položaj, a je bilo že prepozno."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.