Šport > Nogomet
10964 ogledov

Konec je! Užaljeni Mourinho dal košarico Čeferinu

Mourinho Profimedia
Trener Rome je zaradi sankcij Evropske nogometne zveze (Uefa) užaljeno izstopil iz svetovalne skupine, kateri se je pridružil pred dobrima dvema mesecema.

Jose Mourinho je besen na Evropsko nogometno zvezo (Uefa), zato se je prostovoljno odpovedal članstvu v posebni svetovalni skupini pod vodstvom nekdanjega vrhunskega hrvaškega nogometaša Zvonimirja Bobana

Portugalski strateg je s tem na precej teatralen način izrazil nestrinjanje s sankcijami, ki jih je zoper njega zaradi dogodkov na zadnji tekmi letošnje sezone Lige Evropa uvedla evropska krovna zveza.

Jose Mourinho Znan epilog Šport Hude sankcije za Mourinha, tudi Roma je ni odnesla poceni

Disciplinska komisija je odločila, da bo moral Portugalec izpustiti štiri evropske tekme v prihodnji sezoni zaradi verbalnega napada na sodnika Anthonyja Taylorja po porazu Rome v finalu evropske lige proti Sevilli.

Jose Mourinho Nor posnetek Šport Mourinho zakuhal incident! Portugalec na parkirišču napadel sodnike

Mourinho se s kaznijo ne strinja, zato je užaljeno izstopil iz posebne svetovalne skupine, ki jo je Uefa ustanovila v začetku aprila in katere namen je reševanje širokega spektra nogometne problematike. Skupino sestavljajo številna zveneča trenerska in igralska imena, med katerimi so Gareth Southgate, Rio Ferdinand, Zinedine Zidane, Rafa Benitez in drugi.

Mourinho se je od funkcije poslovil z odstopno izjavo, ki pa je presenetljivo ni naslovil na predsednika Aleksandra Čeferina, temveč na Bobana. "To, da pismo ni naslovljeno na Aleksandra Čeferina, je znak slabega odnosa med predsednikom in Mourinhom" so ocenili pri spletnem portalu Football-Italia.

"Dragi gospod Boban, zahvaljujem se vam, da sem lahko postal član nogometnega odbora Uefe, vendar vas moram žal obvestiti, da se s takojšnjim učinkom odpovedujem članstvu v skupini. Pogoji, v katere sem tako močno verjel, ko sem se pridružil, danes ne veljajo več in čutim dolžnost, da sprejmem takšno odločitev. Lepo vas prosim, da mojo odločitev prenesete predsedniku Aleksandru Čeferinu," je zapisal portugalski trener.

Mourinho | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Avatar Garancija
    Garancija 07:27 24.junij 2023.

    Nezanimivo

  • Boschtjan Zupanchich 04:26 24.junij 2023.

    Čefurinu dal košarico polno lastnega dreka , ....

  • Grof 22:49 23.junij 2023.

    Čeferin je fenomenalen, ko to tamo pjeva, ima pritisk v glavo, ko kokoš na tnalu