Šport > Nogomet
1633 ogledov

Konec je, Valverde odhaja, prihaja legenda kluba

Xavi Hernandez Profimedia
Španski mediji poročajo, da bo Ernesto Valverde izgubil trenersko mesto pri katalonskem velikanu.

Po neuspehu v špansekm supepokalu se je močno zatresel sedež dosedanjega trenerja Barcelone Ernesta Valverdeja, katalonski mediji pa so že objavili novico, da bo moral oditi. Zamenjal ga bo legendarni vezist Xavi Hernandez. Slednji se je že v soboto, po polfinalu katarskega pokala med njegovim Al-Saddom in Al-Rayyanom, sestal z Ericom Abidalom in se dogovoril za vse pogoje sodelovanja.

Lionel Messi, Joao Felix Poraz Barçe Šport Messi želel obračunati, Valverde ne misli na odstop

Xavi naj bi imel možnost, da se odloči, ali bo takoj sprejel vodenje Barce, ali a bo to storil po koncu sezone. V primeru prvega bo Valverde klop zapustil že v ponedeljek, v primeru drugega pa bo še nekaj mesecev vodil Katalonce.

"Odločitev je v Xavijevih rokah. Če bo prevzel moštvo šele poleti, bo Barcelona do konca sezone imela trenerja, ki mu igralci ne zaupajo in ki ve, da bo moral oditi. V klubu ima glavno besedo pri izbiri trenerja garderoba, predvsem Messi in Pique, oba imata odličen odnos z nekdanjim soigralcem Xavijem. Pogajanja med Barcelono in Xavijem je potrdil tudi predsednik Al-Sadda, čaka se le še na uradno potrditev posla," so zapisali pri Mundo Deportivu.

Xavi je v igralski karieri osvojil 17 lovorik z Barcelono, po odhodu iz kluba pa se je preselil k Al-Saddu. Pri temu je kasneje začel tudi trenersko kariero.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.