Šport > Nogomet
270 ogledov

Valverde spregovoril o najtežjem trenutku leta

Ernesto Valverde
"Drago smo plačali za trenutek slabosti," pravi prvi mož na klopi Barcelone.

Trener Barcelone Ernesto Valverde, ki si ga mnogi navijači katalonskega kluba ne želijo več na klopi Blaugrane, je ob izteku leta za klubsko spletno stran spregovoril o prehojeni poti, tudi o trenutku, ki je bil v letu 2019 najtežji zanj, za njegove izbrance in tudi pristaše Kataloncev.

"Do Liverpoola smo imeli neverjetno ligo prvakov. Na Anfieldu smo imeli svoje priložnosti, oni pa so zelo hitro dosegli zadetek in začelo nas je skrbeti, da bi se lahko ponovil Rim iz preteklega leta," je o tekmi, ki je zaznamovala leto, dejal Valverde. 

Barcelona se je v polfinalu lige prvakov pomerila z Liverpoolom, po prvi tekmi, ki se je na Pirenejskem polotoku končala s 3:0, pa se je zdelo, da je že vse odločeno. A na Anfieldu so Reds, ki so zaigrali brez poškodovanih Mohameda Salaha in Roberta Firmina, razbili Katalonce s 4:0.

Tako se je skoraj ponovila zgodba iz leta 2018, ko je Barca v četrtfinalu najprej doma s 4:1 premagala Romo, nato pa v italijanskem glavnem mestu izgubila z 0:3 in se prav tako poslovila od sanj o novem evropskem naslovu.

"Na Anfieldu smo imeli trenutek slabosti in za to smo drago plačali. To je bil najtežji trenutek v tem letu. Ta poraz je imel velik vpliv tudi na našo moralo pred finalom kraljevega pokala proti Valenciji. Če bi premagali Liverpool, bi zmagali tudi v finalu pokala," je prepričan Valverde.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice