Šport > Nogomet
117 ogledov

Nasilni spopadi na ulicah Barcelone

barcelona protesti Twitter
Lažje ranjenih je bilo nekaj več kot 40 ljudi, devet je bilo aretiranih.

Med nogometno tekmo med Barcelono in Real Madridom so v sredo pred stadionom Camp Nou v katalonski prestolnici potekali protesti zagovornikov neodvisnosti Katalonije, pri čemer so izbruhnili tudi spopadi med zamaskiranimi protestniki in policijo. 

messi ramod La Liga Šport El Clasico ni razočaral, rezultat pač

Zamaskirani protestniki so na ulici v bližini stadiona postavljali in zažigali barikade in smetnjake. Spravili so se tudi na policijski kombi in podirali prometne znake. Policijo so obmetavali s kamni in steklenicami, policisti pa so se odzvali z naboji iz pene.

Lažje je bilo poškodovanih 46 ljudi, od tega so jih po navedbah reševalcev osem morali prepeljati v bolnišnico. Devet ljudi je policija aretirala, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Camp Nou Šport Protestniki povedali svoje, El Clasica ne bodo preprečili

Razmere na ulici so se umirile, ko so ljudje po koncu tekme, ki se je končala brez zmagovalca in brez golov, začeli zapuščati stadion. Policija je iz varnostnih razlogov zaprla južne izhode s stadiona, ki vodijo na ulico, kjer so potekali spopadi, in navijače zaprosila, naj prizorišče zapustijo skozi severne izhode.

Protestniki so se na prizorišču sicer zbrali že več ur pred tekmo, več tisoč navijačev je tudi med njo na stadionu držalo transparente s pozivom Madridu, naj "sede in se pogovarja". Tekma je minila brez večjih motenj.

Tekma med španskima velikanoma bi morala v katalonski prestolnici potekati že 26. oktobra, a so jo preložili. Po sodbi nekdanjim katalonskim voditeljem, ki so jih zaradi njihove vloge v poskusu odcepitve Katalonije od Španije sredi oktobra obsodili na dolgoletne zaporne kazni, so namreč v Barceloni in celotni regiji izbruhnili množični protesti. Večkrat je na njih izbruhnilo tudi nasilje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.