Šport > Nogomet
1178 ogledov

El Clasico ni razočaral, rezultat pač

messi ramod Epa
Barcelona in Real Madrid sta se v tekmi 10. kroga La Lige na Camp Nouu razšla brez zmagovalca (0:0). Delitev točk pomeni, da bo Barcelona v novo leto vstopila na prvem mestu ligaške lestvice.

Prvi ligaški El Clasico letošnje sezone se je v Barceloni končal z neodločenim izidom (0:0). Večna rivala s 36 točkami zasedata vrh ligaške razpredelnice, kjer pa po zaslugi boljše razlike v golih še naprej vodijo Katalonci.

Barcelona : Real Madrid El Clásico Šport Več kot le nogomet! Barcelona in Real pred obračunom stoletja

Večni španski derbi so dodatno začinile še demonstracije zagovornikov katalonske neodvisnosti. Povod za proteste so obsodbe nekaterih katalonskih voditeljev, ki so jim španske oblasti izrekle večletne zaporne kazni.

Camp Nou Šport Protestniki povedali svoje, El Clasica ne bodo preprečili

El Clasico bi moral biti na sporedu že 26. oktobra, a so ga zaradi političnih nemirov v državi prestavili na 18. december. 

Real je bil večji del tekme za odtenek nevarnejši nasprotnik, vendar terenske premoči ni uspel pretvoriti v rezultatsko. Trener Zinedine Zidane, ki se je še petič izognil porazu na Camp Nouu, ni mogel računati na poškodovanega Edena Hazarda. V začetni postavi je prednost pred Iscom dobil Luka Modrič.

Pri domačih je v začetni enajsterici zaigral Ivan Rakitić, medtem ko je Sergio Busquets ostal na klopi za rezervne igralce.

V uvodnem delu tekme je Barcelona držala žogo v svoji posesti, od deset minute pa je bilo na zelenici vse v znamenju Reala. V 17. minuti je po strelu Casemira z glavo na golovo črti izbil Gerard Piqué.

V 30. minuti je prav tako na črti gola reševal Sergio Ramos po poskusu Lionela Messija. Barça je zapretila tudi v 41. minuti, ko je obrambo Reala razredčil Messi, a je Jordi Alba sprožil mimo vrat.

Gareth Bale je v 73. minuti zadel za vodstvo Reala, vendar je bil zadetek po pregledu videoposnetka razveljavljen zaradi prepovedanega položaja podajalca Ferlanda Mendyja.

Tekma se je končala brez golov, kar se na El Clasicu ni zgodilo vse od daljnega leta 2002.

La Liga, 10. krog:

Barcelona - Real Madrid 0:0 (0:0)

LESTVICA:
1. Barcelona 36
2. Real Madrid 36
3. Sevilla 31
4. Getafe 30
5. Atletico Madrid 29
6. Real Sociedad 28
...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.