Šport > Nogomet
68 ogledov

Koper s Hajdukom, konec za Celje in Domžale

Ivan Firer, celje, Slask EPA
Od trojice slovenskih klubov v Evropski ligi si je napredovanje priigral le Koper. Izpadli so Celjani in Domžalčani.

Nogometaši Kopra so na povratni tekmi kvalifikacij prvega kroga evropske lige v Kopru igrali neodločeno z islandskim Vikingurjem 2:2 (1:0) in se uvrstili v naslednji krog s skupnim izidom 3:2. Slovenska ekipa je na prvi tekmi v Reykjaviku zmagala z 1:0. V nadaljevanju tekmovanja Koper čaka obračun s Hajdukom. Dalmatinci so zanesljivo izločili estonski Sillamäe Kalev s skupnim izidom 7:3.

Okoli 1000 gledalcev je na Bonifiki  v prvem polčasu videlo dokaj živahno predstavo, izbranci domačega trenerja Rodolfa Vanolija pa so že prvo obetavno akcijo kronali z golom, ko je po lepi podaji Gorana Gališića zadel Matej Pučko, sicer strelec edinega koprskega gola že na prvem dvoboju na Islandiji. Koprčani so imeli v nadaljevanju še nekaj lepih akcij, a se Josip Ivančić in Ivica Guberac nista proslavila, na drugi strani pa so nekaj nevarnih akcij izpeljali tudi gostje, predvsem v 23. minuti, ko je Haukur Baldvinsson zadel okvir vrat.

Islandci so v šesti minuti nadaljevanja tekmo postavili v začetno izhodišče, potem ko je Arnbor Ingi Kristinsson izkoristil lepo podajo Dofrija Snorrasona in izenačil na 1:1. A gostitelji so bili le deset minut v podrejenem položaju, v 61. minuti je Matej Palčič z odmerjenim strelom z desetih metrov Koprčane znova popeljal do vodstva z 2:1. V 76. minuti je Kristinsson znova "pičil" in po asistenci Hallgrimurja Mara Steingrimssona izenačil na 2:2, v končnici tekme pa so Koprčani zaigrali dovolj preudarno in napredovali v naslednji kvalifikacijski krog, kjer jih čaka veliko višja ovira.

Celjani še drugič izgubili

Manj uspešni so bili Celjani in Domžalčani. Nogometaši Celja so na današnji povratni tekmi prvega kroga kvalifikacij za evropsko ligo v Vroclavu izgubili proti poljskemu Slasku z 1:3 (0:0) ter izpadli iz nadaljnjega tekmovanja s skupnim izidom 1:4.

Gostitelji so odločno začeli povratni dvoboj, a dobro organizirane obrambe Celjanov jim uvodoma ni uspelo streti. V 17. minuti so varovanci celjskega trenerja Simona Rožmana izpeljali obetavno akcijo, po podaji Tadeja Vidmajerja z leve strani je žogo pred Nigerijcem Sunnyjem Omoregiejem v zadnjem trenutku izbil domači obrambni igralec Piotr Celeban. V nadaljevanju so nogometaši iz Vroclava znova zagospodarili na igrišču, še najlepši priložnosti sta zapravila Slovak Peter Grajciar in Jacek Kielb, nevarno pa so zapretili tudi Ivan Firer, Hrvat Danijel Miškić in Vidmajer na celjski strani, a se je prvi polčas končal brez golov.

Celjani so slabo odprli drugi polčas, že v prvi minuti so prejeli zadetek, v slabo voljo pa jih je - po asistenci Slovaka Roberta Picha - spravil rezervist Krzysztof Ostrowski, ki je že v 16. minuti zamenjal Portugalca Flavia Paixaa. Celjani so nato zaigrali nekoliko bolj tvegano, njihovo odprto igro pa so gostitelji hitro izkoristili in v 56. minuti po hitrem nasprotnem napadu prek Kielba povišali na 2:0. Po drugem prejetem golu so Celjani zaigrali še bolj odločno in skušali doseči vsaj gol, v 80. minuti pa so - pred tem je imel lepo priložnost za to tudi Vrhovec - prek Firerja to tudi uresničili. Le dve minuti kasneje je Michal Bartkowiak zadel okvir vrat, v izdihljajih tekme pa je Kielb še v drugo premagal celjskega vratarja Matica Kotnika za končno zmago Slaska s 3:1.

Remi Domžalčanov

Porazu pa so se izognili izbranci Luke Elsnerja, a remi brez zadetkov v gosteh ni bil dovolj, saj so Domžalčani proti Čukaričkem že doma klonili z 0:1.

Prvi del je večinoma potekal ob terenski premoči srbske ekipe, ki si je tudi pripravila nekaj priložnosti, a je ostalo pri izidu 0:0. Za Domžalčane je lepšo in nevarnejšo akcijo v 13. minuti izpeljal Nejc Skubic, ko je s s prostega strela z leve strani meril nevarno, a je bil domači vratar Nemanja Stevanović zbran in je žogo ujel pred prečko.

Čukarički bi lahko povedel v 25. minuti, ko je žoga po poizkusu Rajka Brežančića končala le v vratnici. Brežančić je izvajal kot in žogo poslal neposredno na daljšo vratnico, preletela je vratarja Nejca Vidmarja in se nato odbila od vratnice v polje. Drugo lepšo priložnost je imela domača ekipa deset minut zatem, toda po prodoru Andrije Pavlovića, ki se je na kakšnih 12 metrih otresel gostujočih branilcev in nevarno meril, je žoga končala tik ob vratnici zunaj igrišča.

V nadaljevanju so skušali slovenski nogometaši pritisnili. Prvi je poskušal Benjamin Morel, a je žogo po strelu v 55. minuti poslal daleč od vrat. Igor Matić je v 65. minuti z glavo s kakšnih treh metrov meril natančno v Vidmarja, ki je z nekaj težavami žogo ukrotil, deset minut zatem pa so Beograjčani še drugič na tekmi stresli okvir vrat, tokrat je žogo v prečko poslal Petar Bojić.

A le minuto za to akcijo je sledila še največja priložnost za Domžale. Odbita žoga je prišla do Mateja Podlogarja, ki se je znebil branilcev in dobro streljal s kakšnih osmih metrov, a se je izkazal tudi domači vratar in preprečil zadetek ter s tem podaljšek na tekmi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.