Šport > Nogomet
44 ogledov

Kosovo dobilo zeleno luč za deveterico

Kosovo nogomet EPA
Le nekaj ur pred zgodovinsko prvo tekmo v kvalifikacijah za SP je Kosovo dobilo s strani Fife zeleno luč za devet igralcev, ki so v preteklosti nastopili za druge države.

Kosovo je postalo 210. članica Fife letos maja, pred uvodno tekmo kvalifikacij s Finsko pa je bilo glavno vprašanje, s kakšno postavo bo država, ki je samostojnost razglasila 2008, sploh nastopila.

Pravila Fifa namreč pravijo, da nogometaš, ki je igral za neko reprezentanco, ne sme v prihodnje zamenjati ekipe oziroma državljanstva.

Omenjeni igralci so na Fifo naslovili prošnje za nastop za Kosovo, ugodili pa so jih Fanolu Pededaju in Enisu Alushi, ki sta v preteklosti igrala za Nemčijo, Bersantu Celini in Elbasanu Rashaniju (Norveška), Hekuranu Kryeziuju in Albertu Bunjaku (Švica), Sinanu Bytyciju (Avstrija), Vedatu Muricu (Albanija) ter Ertonu Fejzullahu (Švedska).

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.