Šport > Nogomet
13 ogledov

Krčani atomsko, na malem derbiju remi

Krško Krka Prva liga ePosavje.com
Nogometaši Krškega so na domačem igrišču zanesljivo premagali Krko (3:0). Domžalčani in Goričani so se ob Kamniški Bistrici razšli z remijem (1:1).

Nogometaši Krškega so zanesljivo dobili lokalni derbi začelja in potrdili dobro formo na začetku spomladanskega dela prvenstva. Krčani so bili večji del tekme boljši, konkretnejši tekmec, kar so kronali s tremi goli in tremi točkami, s katerimi so se na prvenstveni razpredelnici izenačili s Krko in Rudarjem, zadnje mesto pa prepustili Kopru. To je bila v tretji tekmi tudi prva zmaga Krškega proti Krki.

Novomeščani so v Krško dopotovali z ambicioznimi načrti, s strelom Mihe Kostanjška so tudi prvi zagrozili. A domači so hitro vrnili udarec, prevzeli pobudo, Šime Gregov bi lahko poskrbel za prvi gol, toda veselje mu je na golovi črti preprečil Nana Welbeck, želenega cilja nista našla niti strela Dina Hotića. Ko je bilo že videti, da so gosti zdržali pritisk gostiteljev, pa je padel gol. Tim Čeh je sprožil močan srel od daleč, vratar Miodrag Mitrović je žogo odbil, a le do Luke Volariča, ki ga je nato preigral in potisnil žogo v mrežo.

Da Novomeščani ne morejo računati na točke, je pokazal že prvi resnejši napad domačih v drugem polčasu, iz katerega so povišali vodstvo, po podaji iz kota se je v kazenskem prostoru najbolje znašel Dejan Urbanč. Dokončno je bila tekma odločena v 63. minuti, ko je tretji gol za Krško dosegel Enes Đurković, ki je kaznoval neodločnost gostujoče obrambe, ta bi lahko pred strelom razčistila nevarnost.

Krka je bila povsem razglašena, domači pa so imeli še nekaj priložnosti, da bi rezultat povišali, a so bili na koncu zadovoljni tudi z zmago 3:0.

Pravična delitev točk v Domžalah

V malem derbiju kroga, oziroma tekmi za tretje mesto na lestvici, sta se pomerili ekipi, ki sta v jesenskem delu v medsebojnih dvobojih zmagali vsaka po enkrat v gosteh, tokrat pa sta si razdelili pogačo in ohranili mesti na razpredelnici. Obe ekipi sta ostali dolžnici že prejšnjem krogu, saj so Domžalčani izgubili na gostovanju pri Krki, Gorica pa je točko oddala Zavrču, pravega zadovoljstva pa ni bilo niti po današnji tekmi.

V uvodu so bili podjetnejši gostitelji, poskusa Darka Zeca in Dejana Trajkovskega pa sta poskrbela za prvo ogrevanje primorske obrambe. V deveti minuti so gostitelji po prekršku Matije Škarabota nad Alvarom Rodriguezom Branchijem zahtevali enajstmetrovko, a je sodnikova piščal ostala nema, v isti minuti pa je s kakšnih desetih metrov na nasprotni strani z glavo poskusil Bede Aaravachi Osuji, a je bil domači vratar Axel Maraval na mestu.

V 21. minuti je s kazenskega prostora nevarno poskušal Matic Črnic, izkazal se je Grega Sorčan. Domžalčani so imeli več od igre, naslednjo lepo priložnost pa Goričani, ko je bil v 39. minuti z leve strani spet nevaren Osuji, vratar Maraval pa še enkrat uspešnejši. Črnic bi lahko kronal terensko premoč Domžal tik pred polčasom, a je bil premalo natančen.

Črnic se je oddolžil v 50. minuti, ko je po strelu Slobodana Vuka prvi prišel do odbite žoge in jo spravil za hrbet Sorčana. Devet minut kasneje je s svojim prvim golom v elitni slovenski ligi izenačil Jan Humar. Ta se je do žoge dokopal po strelu Zeca ter silovito in natančno meril gol ob bližnji vratnici. Po golu se je igra Gorice razživela, gostje so prevzeli pobudo, res izrazite priložnosti na tekmi pa v nadaljevanju ni bilo več, tudi Škarabot je bil v sodnikovem podaljšku premalo natančen, da bi spremenil izid.

Prva liga Telekom Slovenije, 24. kolo:

Krško - Krka 3:0 (1:0)
Volarič 31., Urbanč 48., Đurković 63.

Domžale - Gorica 1:1 (0:0)
Črnic 51.; Humar 59.

Maribor - Olimpija 0:0 (0:0)

Celje - Zavrč 0:0 (0:0)

Luka Koper - Rudar Velenje 0:1 (0:1)
Bolha 22.
RK: Kašnik (Rudar) 68.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.