Šport > Nogomet
51 ogledov

Rudar presenetil v Kopru

nogomet Saša Despot
V 24. kolu gledalci na tekmi med Celjem in Zavrčem niso videli zadetkov, Rudar pa je v gosteh premagal Koper.

Potem ko so Celjani v uvodu spomladanskega dela pripravili presenečenje in zmagali v Mariboru, so bili tokrat daleč od zmage proti Zavrču. V vseh 90 minutah jim je uspelo sprožiti le tri nenatančne strele. Za napadalno anemičnost pa niso bili kaznovani, saj so na drugi strani Haložani sicer večkrat poskusili, a Matica Kotnika le enkrat resno preizkusili. Domači nogometaši so tako nadaljevali niz neporaženosti, ki zdaj traja že osem tekem, za Zavrčani na petem mestu pa še vedno zaostajajo za pet točk.

Gledalci v prvem polčasu niso imeli veliko razlogov za navdušenje. Ekipi si v prvih 45 minutah nista priigrali niti ene resne priložnosti oziroma nista sprožili niti enega nevarnega strela. Malce podjetnejši so bili Haložani, ki so v osmi minuti poskusili prek Sebastijana Antića, v 14. pa prek Veljka Batrovića, a sta bila oba strela preslaba oziroma prešibka.

Tudi v prvi polovici drugega polčasa je bila slika na igrišču podobna, ekipi nista prišli do kakšne resnejše priložnosti. Več so s streli poskušali Zavrčani, a niso bili natančni, tako kot tudi ne Mario Brlečić, ki je v 62. minuti sprožil sploh prvi celjski strel.

V 71. minuti pa so gledalci videli dotlej najlepšo priložnost na tekmi, ko je do strela z roba kazenskega prostora prišel Francesco Tahiraj, izkazal pa se je domači vratar. V 85. minuti je Batrović prišel do žoge v kazenskem prostoru Celja, a bil malce preveč levo, tako da je Kotnik dobro pokril vrata in preprečil vodstvo Zavrča. V 88. minuti je z leve poskusil še Lovro Cvek, a grdo zgrešil, dve minuti pozneje pa se je za obrambo gostov znašel Danijel Miškić, a tudi on žogo slabo zadel in poslal mimo vrat.

Z igralcem manj in proti vetru do zmage

Čeprav so Koprčani v Ljubljani proti Olimpiji pokazali obetavno predstavo, pa se danes proti Rudarju na domačem igrišču niso znašli. V drugem polčasu so imeli pomoč vetra in dobrih 20 minut tudi igralca več, a tega niso unovčili, tako da so Velenjčani obdržali prednost iz prvega polčasa, ko so oni igrali "z vetrom".

Uvodna spomladanska tekma na Bonifiki se je začela ob močnem vetru, ki je nogometašem na trenutke povzročal tudi nekaj preglavic. Po raztrgani igri v uvodu so gledalci prvo priložnost dočakali v 23. minuti, ko so gosti tudi povedli. Po prostem strelu z desne strani je žoga prišla do osamljenega in od koprske obrambe pozabljenega Klemna Bolhe, ki je zanesljivo zadel s petih metrov.

V 30. minuti bi Damjan Trifković po strelu iz kota skoraj presenetil vratarja Kopra Kristjana Kahlino. Pet minut zatem je domači kapetan Leo Štulac dobro streljal z več kot dvajsetih metrov, a se je z obrambo izkazal gostujoči vratar Matej Radan. V 37. minuti pa so imeli domači izjemno priložnost. Po kotu in gneči je okvir vrat z desetih metrov zatresel Joel Valencia, odbito žogo pa je v vratnico spet poslal Marin Jurina, a je pomočnik sodnika označil nedovoljen položaj. Čez minuto je Radan v zadnjem trenutku zaustavil prodirajočega Valencio. Koper, ki je zaradi strgane mišice za dlje časa ostal brez Alberta Riere, je nato do konca prvega polčasa močno pritisnil, pri nevarnih podajah pa se je vedno znova izkazal gostujoči vratar.

V drugem polčasu so z vetrom igrali domači in v uvodu je imel Radan z visokimi predložki domačih kar nekaj težav. V 56. minuti je po kotu domačih dobro skočil branilec Hysen Memolla, a z glavo meril prek gostujočih vrat. V 68. minuti so gostje ostali brez izključenega Davida Kašnika, ki je zaradi nevarne igre z visoko dvignjeno nogo proti obrazu Jurine dobil neposredni rdeči karton.

Šest minut zatem je najboljši domači posameznik Štulac spet nevarno zagrozil z razdalje, a je žoga končala meter mimo gola gostov. Malce pozneje je Štulčev strel obranil Radan. V 89. minuti so zagrozili tudi Velenjčanii, Kahlina je močan strel z razdalje Stjepana Babića dobro zaustavil.

Prva Liga TS, 24. kolo:

Celje : Zavrč  0:0

Luka Koper : Rudar  0:1 (0:1)
Bolha 22.

Maribor : Olimpija  0:0

Jutri:
Krško - Krka
Domžale - Gorica

Lestvica:
1. Olimpija  50
2. Maribor  44
3. Domžale 38(-1)
4. Gorica  36 (-1)
5. Zavrč  32
6. Celje  27
7. Krka  25 (-1)
8. Rudar 25
9. Luka Koper  22
10. Krško  22 (-1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.