Šport > Nogomet
33 ogledov

Najlepšo zapravil najdražji

večni derbi Anže Petkovšek
Na tretjem večnem derbiju v letošnji sezoni sta se Maribor in Olimpija razšla brez zadetkov.

Stadion Ljudski vrt je bil v soboto zvečer poln, ekipi pa sta pričakovano postregli s taktično predstavo. Potek srečanja bi zadetek na eni ali drugi mreži najbrž korenito spremenil, toda mreži sta vse do konca srečanja mirovali in gostje so na vrhu lestvice ohranili šest točk naskoka pred Štajerci.

Najlepšo priložnost za Olimpijo je sredi drugega polčasa zapravil Blessing Eleke, za Maribor je bil nekaj minut pred koncem prvega polčasa najbližje zadetku Milivoje Novaković, ki je iz neposredne bližine zgrešil vrata Nejca Vidmarja. Mariborski navijači tako še čakajo na prvi gol slovenskega reprezentanta, ki je sicer najbolje plačani igralec aktualnih državnih prvakov.

V drugem polčasu je bil za Maribor najbližje zadetku Marko Šuler, obetavno situacijo za Ljubljančane pa je s strelom mimo vrat izpustil Miha Zajc.

Maribor tudi tretjič v letošnji sezoni ni premagal Olimpije. Na jesenski tekmi v Ljudskem vrtu so "zmaji" visoko slavili (0:3), v Stožicah je bil izid izenačen (2:2). Četrti in zadnji večni derbi v letošnji sezoni bo na sporedu ob koncu aprila v Ljubljani.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.