Šport > Nogomet
21 ogledov

Kretnja Piquéja, ki stane do 50 tisoč evrov

jose mourinho EPA
José Mourinho je pred tremi leti, ko je še vodil italijanski Inter, na tekmi proti Sampdorii s preprosto gesto delilcu pravice sporočil, da mu je ''zvezal roke''. Italijanska nogometna zveza je takrat Mouju izrekla tri tekme prepovedi in visoko denarno kazen. Identično gesto si je na ligaškem El Clásicu privoščil Gerard Piqué.

Italijanska nogometna zveza je pred tremi leti strogo kaznovala Joséja Mourinha, ker je na tekmi Interja in Sampdorie s prekrižanimi rokami sodniku pokazal nezadovoljstvo nad njegovimi odločitvami.

gerard pique | Avtor: Youtube Youtube
Portugalec se ni strinjal z delilcem pravice, ki je izključil dva nogometaša Interja, in mu s prekrižanimi rokami sporočil, da ima ''zvezane roke''. Italijanski prvoligaš se je na odločitev zveze pritožil, komite pa ja njihovo pritožbo zavrnil in dodal denarno kazen v višini 50 tisoč evrov.

Nogometaš Barcelone Gerard Piqué je med sobotnim El Clásicom pokazal identično gesto, a z eno manjšo razliko – Mourinho je roki prekrižal zunaj igrišča, medtem ko jih je Piqué pomolil naravnost v obraz Pérezu Lasi. Ta ''incidenta'' ni vključil v poročilo o tekmi, zdaj pa je na potezi španska nogometna zveza, ki bi lahko na podlagi fotografij in posnetkov naknadno kaznovala Španca, kot se je to zgodilo v primeru Mourinha.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.