Šport > Nogomet
23 ogledov

Krvavi uvod v rimski derbi

Rimski derbi Reuters
Rimski nogometni derbi v 21. kolu italijanske Serie A med Romo in Laziom se je v ponedeljek zvečer končal brez zmagovalca (1:1), po tradiciji pa tudi tokrat ni minil brez incidenta, ki se je zgodil že pred tekmo.

Na rimskih ulicah so se med seboj in s policijo spopadli huligani obeh klubov. La Gazetta dello sport piše, da so navijači Lazia v zasedi pričakali pripadnike Rome na mostu pri reki Tiberi in zabodli zabodli dva navijača, ki pa sta na srečo dobila le lažje vreznine.

Po podatkih italijanske tiskovne agencije ANSA so napadli tudi vozilo nujne pomoči. Huligani so vanj metali petarde in kamenje ter po njem tolkli s palicami. Navijače je k umiritvi strasti pozval celo rimski župan Gianni Alemanno, vse lokale in restavracije v bližini stadiona pa so morali zapreti.

To je bil že 171. 'derby della Capitale' med Romo in Laziem. Roma je do zdaj zmagala 63-krat, Lazio pa 47-krat. Poleg prestižnega naboja se obe moštvi borita tudi za vstopnico za Evropo v prihodnji sezoni. Lazio je z osvojeno točko na lestvici prehitel Inter na petem mestu in zadržal tri točke prednosti pred Romo, ki je sedma.

Lazio je povedel v 16. minuti, ko je Senad Lulić podal do Hernanesa, Brazilec pa je dosegel izjemen zadetek iz 20 metrov. Brazilec je imel v 48. minuti izjemno priložnost za povišanje vodstva, ko je zgrešil 11-metrovko.

Še več, Hernanes je v 56. minuti v svojem kazenskem prostoru podrl Miralema Pjanića, sodnik pa je drugič na tekmi in prvič v korist Rome pokazal na strel iz bele točke. Francesco Totti ni zamudil priložnosti in je izenačil na končnih 1:1. To je bil že njegov deveti zadetek na rimskih derbijih, s katerim se je na večni lestvici izenačil z Marcom Delvecchiom in Dino da Costo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.