Šport > Nogomet
25 ogledov

Štiri mesece zapora za hrvaške huligane

Alex Paris Saint-Germain PSG Dinamo Zagreb Liga prvakov EPA
Navijači zagrebškega Dinama, ki so sodelovali v izgredih pred tekmo lige prvakov PSG - Dinamo v Parizu, so bili obsojeni na štiri mesece zaporne kazni, je potrdila predstavnica hrvaške policije Jelena Bikić. Ob tem so dobili še prepoved vstopa v Francijo naslednjih pet let.

Trije hrvaški navijači, ki so sodelovali v pretepu s francoskimi huligani, so obsojeni na štiri mesece zaporne kazni. Nobeden od trojice obsojenih ni imel vstopnice za tekmo lige prvakov, vsi pa so imeli pri sebi neke vrste orožje. Navijaški incident se je v ponedeljek ponoči, dan pred tekmo lige prvakov med PSG in Dinamom, končal s 25 aretacijami, eden od hrvaških navijačev pa naj bi bil huje poškodovan. Preostali "izgredniki" so bili izpuščeni na prostost.

zlatan ibrahimović | Avtor: EPA EPA
Iz pariške policije so sporočili, da je do ponedeljkovega spopada prišlo pozno zvečer na priljubljenem zbirališču navijačev na Place de la Bastille, a je policiji uspelo vzpostaviti red še pred polnočjo. Že minulo nedeljo je francoski minister za notranje zadeve Manuel Valls prepovedal navijačem Dinama prihod na tekmo, saj je menil, da bi lahko prišlo do incidentov. Pojasnil je, da so ga hrvaške oblasti vnaprej obvestile, da lahko pričakuje med 150 in 200 članov navijaške skupine Bad Blue Boys, ki bodo odpotovali na tekmo brez vstopnic.

Zato se je Valls med 5. in 7. novembrom odločil Dinamovim navijačem po cestnem, železniškem in zračnem prometu prepovedati prihod v Pariz in okolico tako v organiziranih skupinah kot individualno. Hrvaška policija je minuli mesec na slovensko-hrvaški meji zaustavila okoli 80 navijače PSG in jim onemogočila ogled tekme na zagrebškem Maksimiru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.