Šport > Nogomet
12 ogledov

Želita ga Real in BiH

alen halilović dinamo zagreb Facebook
Alen Halilović, mladi nogometaš Dinama, je po poročanju španskih medijev ena izmed želja strokovnega štaba madridskega Reala, ob tem pa se mladenič sooča še z odločitvijo, s katerim državnim grbom na prsih naj igra ...

Alen Halilović je na Hrvaškem že kar dobro poznano nogometno ime. 16-letnik je trenutno član zagrebškega Dinama in hrvaške kadetske reprezentance, znalo pa bi se zgoditi, da bo kmalu zamenjal klubsko okolje, morda pa celo reprezentančni grb.

Halilović je v tej sezoni debitiral v HNL, v njej zbral tri nastope in postal najmlajši strelec v zgodovini elitne lige naših južnih sosedov. Ob tem je dobre tri minute odigral tudi v Ligi prvakov proti PSG. Mladi vezist, ki se ponaša z izredno kontrolo nad žogo in pregledom nad igro, je sicer že nekaj časa tarča nekaterih večjih evropskih klubov, najbolj naj bi si za njegov podpis na pogodbi prizadevala oba velikana iz Manchestra - City in United. A kot kaže je v igro vstopil tudi madridski Real, ki je po pisanju španskega spletnega portala Nuevo Futbol poslal konkretno ponudbo zagrebškemu klubu, ki domuje v Maksimirski ulici. Sprva naj bi "los merengues" ponudili pet milijonov evrov, a naj bi izvršni direktor Dinama Zdravko Mamić zahteval kar enkrat višjo vsoto. Sedaj naj bi ponudba znašala osem milijonov skupne evropske valute, odgovor pa naj bi v Madridu še čakali. A osem milijonov se zdi kar malce preveč za neuveljavljenega 16-letnika, toda fant je zares talentiran in bi v pravem okolju gotovo hitro napredoval, pri tem pa bi mu v španski prestolnici lahko pomagal tudi Luka Modrić.

V četrtek pa je imel Alen opravka še z eno ponudbo. Mlada reprezentanca BiH (U-21) ga je uvrstila na širši seznam za naslednjo akcijo, Halilović se nahaja med štiridesetimi kandidati za nastop. Mladi nogometaš je do sedaj v nižjih starostnih kategorijah nastopal za Hrvaško, a bi za domovino svojega očeta seveda lahko zaigral, saj še nima nastopa za člansko izbrano vrsto "ognjenih".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.