Šport > Nogomet
17 ogledov

Nova kazen za zagrebški Dinamo

rajčević maribor dinamo Liga prvakov kvalfikacije pivarić schildenfeld Badelj Saša Despot
Disciplinska komisija Uefe je zagrebškemu Dinamu izrekla kazen v višini 34.500 evrov. Navijači hrvaškega prvaka naj bi na kvalifikacijski tekmi Lige prvakov proti Mariboru rasistično zmerjali Brazilca v vijoličastem dresu.

Uefa je v svojem poročilu zapisala, da so se hrvaški navijači v 80. minuti tekme med Dinamom in Mariborom posluževali rasističnih opazk, ki so bile namenjeni Brazilcu Marcosu Tavaresu.

Kazen za takšno ravnanje sicer znaša 20 tisoč evrov, pri Uefi pa so objasnili razloge za povišanje kazni. ''Upoštevajoč, da je bil klub v zadnjih petih letih večkrat kaznovan zaradi rasizma, takšno kazen smatramo za upravičeno, saj želimo z njo pokazati, da se takšnega obnašanja ne bo več toleriralo,'' so zapisali predstavniki Uefe.

Za Dinamo je to že tretja kazen v sezoni, za katero se lahko zahvalijo svojim navijačem. Zaradi bakle, ki je priletela na igrišče med obračunom z Ludogorcem, so bili kaznovani z 20 tisoč evri, medtem ko so 30 tisočakov ''pokasirali'' zaradi uporabe pirotehničnih sredstev na tekmi z moldavskim Sferiffom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.