Šport > Nogomet
32 ogledov

Mamić po Mariboru: "Skoraj sem umrl"

Zdravko Mamić pogosto izgubi kompas. Žurnal24 main
Alfa in omega zagrebškega Dinama je bil na včerajšnji povratni tekmi zadnjega kola kvalifikacij za Ligo prvakov proti Mariboru v Ljudskem vrtu na robu smrti.

"Ljudje, verjemite mi, skoraj sem umrl. Nekajkrat so mi prinesli tablete," je po koncu srečanja v Ljudskem vrtu razkril Zdravko Mamić, prvi mož zagrebškega Dinama. Čeprav je Dinamo povedel že na začetku srečanja, so pristaši modrih trepetali vse do zadnje minute. Srečanje bi se verjetno razvilo v povsem drugo smer, če bi Sammir v drugem polčasu izkoristil napako ožje mariborske obrambe in premagal Jasmina Handanovića. "Ko je Sammir sam stekel proti vratarju Maribora, sem bil prepričan, da bo zabil," se je velike priložnosti odličnega Brazilca spomnil Mamić.

Potem ko so si še drugo leto zapored zagotovili igranje med evropsko elito, so Zagrebčani na Maksimir pripeljali 21-letnega Čilenca Bryana Carrasca. Po besedah Mamića pa je bil to le začetek. "Pozimi boste gledali mega moštvo, kakršnega Dinamo v zgodovini še ni imel. To vam obljubljam, jaz pa svoje obljube izpolnim. Nikoli nisem lagal pa ne bom niti zdaj. Čas, ko smo igrali 'Ligo za bedaka', je minil. To je novo obdobje, v katerem bomo vsako leto igrali v Ligi prvakov. Ko sem to govoril, so se mi mnogi smejali," je megalomanske načrte razkril Mamić in se spomnil prvega letošnjega koraka Dinama na poti v Ligo prvakov: "Če bi izgubili od Ludogoreca, sem jaz imel rezervno različico, privolitev banke za kredit v višini sedem milijonov evrov. To bi bil denar za preživetje. Zdaj si ta denar lahko zataknejo za klobuk."

Ko so Mamića novinarji povprašali o željah na žrebu, so dobili naslednji odgovor: "Real Madrid! Vsi v Dinamu navijamo za njih, kot večina Hrvatov." V primeru, da se bo velikemu šefu Dinama izpolnila želja, se bo na Maksimir vrnil Luka Modrić, a seveda v "napačnem" dresu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.