Šport > Nogomet
17 ogledov

Kurtić pred durmi Serie A

palermo 2011 jasmin kurtić EPA
Jasminu Kurtiću se bo skorajda zagotovo uresničila želja po vrnitivi na italijansko prvoligaško prizorišče. Potrdil je, da ima tri ali štiri ponudbe iz Serie A. Vabilo na Ciper pa je sprejel Branko Ilić.

Jasmin Kurtić, fant, ki je pred tedni domala idealno, z zadetkom, debitiral za slovensko reprezentanco, se je vrnil v Palermo, in sicer po zelo odbri sezoni pri drugoligaškem Vareseju, kjer je bil eden ključnih igralcev. Odigral je 42 tekem, od tega jih je kar 41 začel v prvi enajsterici, in zabil tri gole. S klubom je nastopal tudi v kvalifikacijah za Serie A, vendar se mu tja ni uspelo zavihteti. Poudaril je, da si želi znova nastopati med italijansko elito.

“Moja prva želja je ostati v Palermu,” je zatrdil Belokranjec za Gazetto dello Sport, a hkrati razkril, da se zanj zanimajo trije ali štirje prvoligaši. Čeprav imen ni izdal, ni več skrivnost, da je med njimi tudi drugi sicilijanski ligaš Catania, ki Kurtića še kako privlači. Zakaj? Ker jo je prevzel Rolando Maran, eden botrov Kurtićevega razcveta pri Vareseju: “Dobro me pozna, z njim imam odličen odnos. Da sem imel odlično sezono, dolgujem njemu.”

Ilić iz hladne Moskve na sončni Ciper

Občasni slovenski nogometni reprezentant Branko Ilić si je pred novo sezono našel delodajalca na Cipru. Ilić je februarja prekinil pogodbo z moskovsko Lokomotivo, naslednji dve leti pa bo igral za Anorthosis Famagusto, četrtouvrščeno ekipo minulega državnega prvenstva. Anarthosis je eden najuspešnejših ciprskih klubov. Osvojil je 13 državnih naslovov, deset ciprskih pokalov in šest superpokalov, poroča STA.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.