Šport > Nogomet
85 ogledov

Reprezentant Belec se vrača v Inter

Vid Belec je vratar Interja in trenutno kot posojeni nogometaš brani za drugolig EPA
Josip Iličić, Armin Bačinović ter kasneje Jasmin Kurtić in Siniša Andjelković so pred začetkom lanske sezone utrli pot slovenskim nogometašem v italijansko ligo. Slovenci pa očitno ostajajo v modi v Italiji. Vratar Vid Belec se iz Crotoneja vrača v Inter.

Aljaž Struna je zadnji postavil svoj avtogram na pogodbo s Palermom, ki pa ga bo posodil v drugoligaški Varese, kjer se je v minuli sezoni uveljavil Jasmin Kurtić. Življenju na škornju se je že dodobra privadil Vid Belec. Tretji reprezentančni vratar, ki ga je sicer na akciji za prijateljsko tekmo z Grčijo zamenjal Jan Oblak, je dve sezoni preživel na posoji v vratih B-ligaša Crotoneja, zdaj pa se vrača v Inter, je za itasportpress.it potrdil njegov agent Marcel Kačinari.

Njegovi stranki sta tudi Rene Krhin, ki si ga lastita Inter in Bologna, ter Dejan Lazarević, ki je proti ZDA debitiral tudi za člansko reprezentanco in je v solastništvu Genoe in Padove. "Igralca sta se pripravljena žrtvovati in sta tehnično na zelo visoki ravni," je dejal Kačinari. Ni še jasno, ali bo Lazarević nadaljeval v majici drugoligaške Padove, pred meseci je bilo namreč govora o odmevnejšem poletnem prestopu hitronogega napadalca. Zato pa je Kačinari potrdil, da bo Krhin še vedno nastopal v rdeče-modri opravi Bologne, in pohvalil koprsko nogometno šolo.

Pučko bo še počakal

Prav v obalnem mestu je v pravkar končani sezoni naravnost blestel 18-letni napadalec Matej Pučko. "Odigral je dobro sezono. Še eno leto bi rad ostal v slovenski ligi, da dobi kilometrino. Nato se bomo pogovarjali za tujino," je za zurnal24.si dejal Božo Tabar iz agencije, ki bdi nad Prlekom ter še številnimi upi.

Nika sta bila na "študijski izmenjavi"

Tudi nad 16-letnima vezistoma Nikom Plavšičem iz Domžal in Nikom Mršičem in Kopra, s katerima agencija korektno sodeluje. Najstnika sta se pred kratkim mudila ravno pri Padovi, a ne na preizkušnji. "Gre za posebne kampe, na katerih je fantom, v dogovoru z vodji mladinskih šol, omogočeno, da vidijo, kako se dela v tujini. Takšen kamp, kjer je vse plačano, je za igralce nekakšna nagrada za dobro delo. Še vedno pa seveda ostajata člana Kopra oziroma Domžal," je pojasnil Tabar. V zvezi s prestopom v Catanio se je v medijih omenjalo tudi ime slovenskega reprezentanta do 17 let in člana FC Luka Koper Maksa Barišiča. "Tega ne morem komentirati. Maks je naš igralec," je ostal dokaj zadržan Valter Valenčič, koprski direktor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.