Šport > Nogomet
1204 ogledov

Legenda Liverpoola: "Suárez ni imel nobenega spoštovanja"

suarez gerrard Epa
Dolgoletni vezist redsov razkriva, da Luis Suárez ob prestopu iz Ajaxa ni kazal niti kančka strahospoštovanja do uveljavljenih igralcev Liverpoola.

Luis Suárez je za Liverpool igral med letom 2011 in 2014 in si v tem času pridobil kultni status med tamkajšnjimi navijači. Angleški prvak je pred devetimi leti Ajaxu zanj plačal 29 milijonov dolarjev, Urugvajec pa mu je povrnil z 82 goli v 133 nastopih, kolikor jih je zbral v slovitem rdečem dresu.

Po tesnem porazu proti Manchester Cityju v boju za ligaško krono v sezoni 2013/3014 se je Suárez preselil v Barcelono, kjer je nadaljeval z nizanjem uspehov ob Lionelu Messiju.

Norišnica Šport Prizori iz Liverpoola, ob katerih se naježi koža

Urugvajec je tako navijačem kot nekanjim soigralcem ostal v lepem spominu. Legenda redsov Steven Gerrard, ki v času aktivne kariere ni dočakal naslova angleškega prvaka, je pa v njem lahko zdaj končno užival kot gledalec in podpornik ekipe Jürgena Kloppa, se dobro spominja, kako močan prvi vtis je nanj naredil danes 33-letni član Barcelone.

suarez gerrard | Avtor: Epa Epa
"Kar nekaj napadalcev, s katerim smo podpisali, je imelo zelo veliko spoštovanja do Jamieja Carragherja in nekaterih drugih igralcev, a Luis Suárez ni imel nobenega spoštovanja do nikogar. V dobrem smislu," je povedal Gerrard. 

"Na trenignu se je zaganjal v njih in igral z dvignjenimi komolci. Mislil sem si, da to ni ravno običajno za trening. Luis je šel mimo vsakogar in branilce spravljal v slabo voljo. Že po nekaj dneh se je videlo, da bo postal vrhunski igralec za Liverpool," še pravi legendarni vezist, ki je za Liverpool igral od leta 1998 do 2015.

V 17 letih je bil nekajkrat blizu naslovu državnega prvaka, a se je moral vselej zadovoljiti z drugim mestom. "Res je bilo fantastično pokopati demone. Po sezoni 2014 je bilo to veliko olajšanje. Kot navijač in nekdanji nogometaš Liverpoola sem se dobro zavedal dolgega čakanja na naslov. Še vedno sem v stiku z mnogimi igralci, s katerimi sem si delil bolečino. Trenutno sem še kar vzhičen ob vseh teh čustvih in medijskem poročanju," je dodal 40-letnik.

Liverpool Šport Policija uvedla prepoved gibanja
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice