Šport > Nogomet
160 ogledov

Legendarni nogometaš si lahko oddahne, tožilstvo umika obtožbe

(Manchester United - Hull City) Ryan Giggs Reuters
Tožilstvo ne bo več preganjalo Ryana Giggsa.

Nekdanji igralec Manchester Uniteda Ryan Giggs se ne bo soočil s ponovnim sojenjem zaradi obtožb o nasilju v družini. Britansko tožilstvo je danes namreč sporočilo, da bo umaknilo obtožbe zaradi "nepripravljenosti" njegovega bivšega dekleta za pričanje.

Prvo sojenje lani ni prineslo sodbe, saj se porota ni strinjala o krivdi 49-letnega nekdanjega igralca in selektorja Walesa. Drugo sojenje je bilo napovedano za konec julija, a je tožilstvo danes med pripravljalnim narokom napovedalo, da bo opustilo obtožbe.

Velikana Manchester Uniteda so 3. novembra 2020 aretirali zaradi suma napada na osebo in povzročitve telesnih poškodb. Obtožen je bil nasilnega vedenja zoper svoje nekdanje dekle Kate Greville med avgustom 2017 in novembrom 2020 in napada nanjo ter na njeno mlajšo sestro Emmo Greville na njegovem domu v Worsleyju 1. novembra 2020.

Giggs, ki je vseskozi zanikal nasilno vedenje ter napad na partnerko in njeno mlajšo sestro, je po plačilu varščine novo sojenje čakal na prostosti, zdaj pa je tožilstvo opustilo pregon.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice