Šport > Nogomet
1496 ogledov

Legenda Uniteda na intenzivnem oddelku bolnišnice v Splitu

van der sar ajax arena EPA
Nekdanji zvezdnik je bil s helikopterjem prepeljan v splitsko bolnišnico.

Edwin van der Sar, nekdanji vratar Ajaxa, Juventusa, Manchester Uniteda, Fulhama in nizozemske reprezentance, se zaradi krvavitve v možganih nahaja v splitski bolnišnici. 

Po pisanju Slobodne Dalmacije je 52-letni Nizozemec trpel zaradi hudega glavobola, zaradi nevroloških težav pa je bil s helikopterjem z otoka Hvar prepeljan na intenzivni oddelek bolnišnice v Splitu. Njegovo stanje je zdaj stabilno, čaka ga podrobnejši nevrološki pregled.

Van der Sar je bil v devetdesetih letih član zasedbe Ajaxa, ki je leta 1995 tudi osvojila ligo prvakov. Z Manchester Unitedom je odličnemu čuvaju mreže enak podvig uspel še leta 2008, z rdečimi vragi pa je bil štirikrat tudi angleški prvak.

V zadnjih letih je opravljal funkcijo direktorja pri Ajaxu, a je v tem letu predčasno zapustil funkcijo, ki jo je opravljal 11 let. V tem obdobju je klub iz Amsterdama dominiral v nizozemskem nogometu.

Split je sicer srečen kraj za van der Sara. Na stadionu Poljud je gostoval z Ajaxom in v četrtfinalu lige prvakov iztržil remi brez zadetkov. Na povratnem srečanju so Nizozemci slavili s 3:0, v polfinalu pa nato izločili Bayern s skupnim izidom 5:2. Sledil je le še finale in zmaga z 1:0 proti Milanu.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.