Šport > Nogomet
23 ogledov

Van der Sar v Ajax, Juve obdržal Buffona

edwin van der sar EPA
Nizozemec Edwin van der Sar se je vrnil v Ajax, kjer je igral v 90-tih letih prejšnjega stoletja. Nekdanji zvezdnik Manchester Uniteda pa ne bo igral nogometa, ampak bo skrbel za marketing. Iz Italije pa prihaja vest, da bo pogodbo z Juventusom podaljšal Gianluigi Buffon.

Legendarni nizozemski nogometni vratar Edwin van der Sar se po 13 letih vrača v amsterdamski Ajax. Ne sicer kot igralec, saj se je pred letom in pol igralsko upokojil, ampak mu je slavni klub našel drugo delovno mesto, odslej bo opravljal naloge direktorja marketinga.

"Za Edwinom je fantastična kariera, ima pa tudi karakteristike vodje, tako da se ne bi čudil, če me bo nekoč nasledil postal naš izvršni direktor," je dejal zdajšnji prvi mož amsterdamskega moštva Hans Weijers.

Van der Sar je bil v svoji karieri osemkrat državni prvak, štiri državne naslove je osvojil z Ajaxom, štiri pa z Manchester Unitedom, pri katerem je leta 2011 tudi končal igralsko pot. Z obema klubom je bil tudi evropski prvak.

Buffon ostaja v Juventusu

Kdor je morebiti računal, da bi v svoje vrste junija 2013, ko se mu izteče pogodba, v svoje vrste privabil italijanskega reprezentančnega vratarja in nogometaša Juventusa Gianluigija Buffona, se najbrž lahko obriše pod nosom. Štirintridesetletni nogometaš je danes italijanskim novinarjem dejal, da bo v kratkem s "staro damo" podaljšal pogodbo.

gianluigi buffon | Avtor: EPA EPA
"To bo zgolj formalnost. Zagotovo bom pri Juventusu ostal še tri leta, tu ni nobenih dilem. Naša glavna prioriteta ta trenutek je, da izpolnimo vse zadane cilje, pogodbo pa bomo obnovili po tem," napoveduje podaljšanje sodelovanje s črnobelimi Buffon, ki je v Torino prišel leta 2001 iz Parme. Od takrat je v Juventusovem dresu zbral več kot 400 nastopov.

Komentarjev 1