Šport > Nogomet
23 ogledov

Buffon: "Pozabili smo, kako je izgubiti"

buffon španija prvak italija euro 2012 EPA
V soboto je Derbi d'Italia v Torinu med Juventusom in Interjem dobil slednji (1:3) in se tako vodilni "stari dami" približal le na točko zaostanka. Gianluigi Buffon je po tekmi kritiziral svoje soigralce in taktično postavitev domačih ...

Inter je z zmago nad Juventusom končal nepremagljivi niz Torinčanov v prvenstvu, ki je trajal kar 49 tekem. Milančani so slavili povsem zasluženo, saj so v drugem polčasu taktično povsem nadigrali "staro damo".

"Ni mi bil všeč naš odnos do tekme in taktična postavitev po zgodnjem vodstvu z 1:0. Po prvih petnajstih minutah smo se potegnili preveč nazaj in pravzaprav povabili Inter k temu, da je valil napade proti našemu golu. Podarili smo jim pobudo in Milančani so točno vedeli, kaj morajo storiti za zmago," je dejal stanovski kolega našega Samirja Handanovića, kultni vratar Torinčanov, Gigi Buffon.

"Inter je imel večjo željo po zmagoslavju in si je tri točke povsem zaslužil. Mi smo že pozabili, kakšen občutek je, ko izgubiš tekmo. Ni ravno prijetno," je konec dolge serije nepremagljivosti, ki je trajala od konca sezone 2010/2011, pokomentiral Buffon.

Ocenil je tudi, da so "Nerazzuri" ob Napoliju njihov najresnejši konkurent za naslov prvaka v Serie A. "Inter je zelo napredoval glede na lansko sezono, s trenutnim trenerjem Stramaccionijem pa postajajo največji konkurent nam in Napoliju za končno slavje. Dobro so kontrolirali tekmo in bili zelo prepričljivi, pravzaprav so me spomnili na Juve iz lanske sezone," je zaključil Gigi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.