Šport > Nogomet
118 ogledov

Legendarnega Hrvata ni odrešil niti remi s Cityjem

slaven bilić Epa
Nekdanji selektor hrvaške reprezentance je dobil odpoved.

Hrvaški nogometni strateg Slaven Bilić ni več trener angleškega prvoligaša West Bromwich Albion, je po poročanju časnika The Guardian sporočil klub. Klub je v tem prvenstvu zabeležil le eno zmago na 13 tekmah in je predzadnji na lestvici.

Dvainpetdesetletnega Hrvata, nekdanjega reprezentanta, ki je s Hrvaško osvojil tretje mesto na SP leta 1998, ni rešila niti ponedeljkova delitev točk z Manchester Cityjem (1:1). S tem je postal prvi trener v premier ligi, ki je izgubil službo v tej sezoni.

 | Avtor: Epa Epa

Čeprav je Biliću v pretekli sezoni uspelo klub pripeljati do napredovanja v prvo ligo, se je že oktobra znašel v nemilosti uprave, ko je nasprotoval prodaji branilca Ahmeda Hegazija, še poroča The Guardian.

"Albion se zahvaljuje Slavenu in njegovemu strokovnemu štabu za trud in uspeh z napredovanjem kluba v pretekli sezoni in jima želi vse uspešno v prihodnje," so zapisali v klubu.

Med možnimi zamenjavami za Hrvata se po pisanju časnika omenjajo Sam Allardyce, Nigel Pearson in Mark Hughes.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.