Šport > Nogomet
507 ogledov

Grozen trk z glavama zasenčil zgodovinsko zmago

Raul Jimenez David Luiz Arsenal Wolverhampton Epa
Srečanje na stadionu Emirates je že na začetku dobilo neljub zaplet.

V severnem Londonu je Arsenal gostil Wolverhampton Wanderers in utrpel tretji zaporedni domači prvenstveni poraz (1:2). "Volkovi" so "topničarje" na njihovi zelenici porazili prvič po letu 1979 in tako prekinili več kot štiri desetletja dolgo negativno tradicijo.

Hugo Lloris Chelsea Tottenham Premier League Šport Dolgočasen londonski obračun, Cavani rešil rdeče vrage

Že v peti minuti pa je prišlo do nezgode. Po kotu Arsenala sta za žogo skočila branilec Londončanov David Luiz in napadalec gostov Raúl Jiménez. Pri tem sta silovito trčila z glavama in obležala na igrišču.

Huje jo je skupil Jiménez, sicer odličen skakalec. Mehičan je za nekaj trenutkov izgubil zavest, medtem ko jo je sicer povsem okrvavljeni Luiz odnesel bolje.

Tekma je bila prekinjena za deset minut, Jiméneza pa so naložili na nosila in, z dodatnim kisikom, odpeljali v bolnišnico. Kasneje so od tam sporočili, da je Jiménez pri zavesti. Luiz je, z obvezano lobanjo, celo nadaljeval srečanje, a bil nato zamenjan ob glavnem odmoru.

David Luiz Arsenal Wolverhampton | Avtor: Epa Epa

Vsi zadetki so padli že v prvem polčasu, vse so dosegli nogometaši, katerih materni jezik je portugalščina. Povedli so gostje z golom Pedra Neta, izenačil je Brazilec Gabriel, končni izid pa je postavil Portugalec Daniel Podence.

sveča pogreb grob Slovo Šport Heroj nacije po dolgi bolezni umrl v 43. letu starosti

Arsenal ima po desetih tekmah na računu le 13 točk, kar je najmanj po sezoni 1981/82. Poraz proti Wolverhamptonu se je zgodil točno leto dni po tem, ko se je moral Unai Emery posloviti od klopi Arsenala. Njegov naslednik Mikel Arteta je začel zelo obetavno, sedaj pa so kritike na njegov račun že precej glasne. 

"Topničarji" so trenutno na 14. mestu, da bi bilo vse skupaj še slabše, pa je trenutno na vrhu njihov srditi rival Tottenham. Prav z njim se bodo pomerili v naslednjem kolu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice