Šport > Nogomet
208 ogledov

Topničarji po 14 letih osvojili Old Trafford

Pierre Emerick Aubameyang Epa
Arsenal do treh točk na derbiju v Manchestru.

Na derbiju 7. kroga angleškega nogometnega prvenstva je Arsenal v gosteh z 1:0 (0:0) premagal Manchester United, ki v tej sezoni v Premier League nikakor ne najde poti iz krize. Edini gol na tekmi je padel iz enajstmetrovke, strelec je bil kapetan topničarjev Pierre-Emerick Aubameyang.

Derbi, ki v zadnjih letih nista ni več na ravni slovesa z začetka stoletja, ni postregel s posebej zanimivim nogometom. V prvem polčasu je bil sicer boljši Arsenal, ki je imel tzdi tri priložnosti za vodstvo, Aubameyang je bil za las prekratek po podaji Hectorja Bellerina z desne strani, Willian je po podaji Aubameyanga s peto oplazil prečko, najstnik Bukayo Saka pa je v zaključku prvih 45 minut z glavo iz ugodnega položaja streljal čez prečko tekmecev. Edini strel na gol gostov je sprožil Mason Greenwood, a je Bernd Leno strel zaustavil z nogo.

V drugem polčasu je manjšo pobudo prevzel United, a v polno so zadeli topničarji. Paul Pogba je v 69. minuti v kazenskem prostoru pohodil Bellerina, sodnik je pokazal na belo točko, s katere je bil natančen Aubameyang. Domači so bili najbližje izenačenju v 85. minuti, ko so gosti prek Mohamed Elnenyja skoraj dosegli avtogol. Egipčan je odbijal predložek, najprej v glavo zadel Lena, od nemškega čuvaja mreže pa se je okroglo usnje odbilo v vratnico.

Manchester United ni zmagal že na šesti zaporedni domači tekmi, v letošnji sezoni so na Old Trafford izgubili že tri, Arsenal pa je prekinil niz dveh zaporednih porazov in tekem, na katerih ni dosegel gola.

Pierre Emerick Aubameyang | Avtor: Epa Epa

Nogometaši Evertona in Aston Ville so bili najprijetnejše presenečenje začetka lige. A v zadnjem času je njihova forma padla, v prvih nedeljskih tekmah 7. kroga sta obe ekipi doživeli drugi zaporedni poraz. Aston Villa je doma s 3:4 klonila proti Southamptonu, Everton pa z 1:2 v Newcastlu.

Nogometaš zvezne vrste Southamptona James Ward-Prowse danes praznuje 26. rojstni dan, za darilo pa je poskrbel kar sam. Na gostovanju pri Aston Villi je blestel, bil najzaslužnejši za zmago s 4:3, dosegel je dva gola iz prostih strelov in asistenco. Podal je pri prvem golu, ki ga je z glavo dosegel Jannik Vestergaard, udeležen ni bil le pri zadetku Dannyja Ingsa v 58. minuti.

Takrat so gosti že vodili s 4:0, a domači se niso predali. Tyrone Mings je v 62. minuti zaostanek znižal, v sodniškem podaljšku pa so se tekmecem povsem približali. Najprej je v tretji minuti podaljška Ollie Watkins izkoristil enajstmetrovko, v sedmi minuti podaljška je zadel še Jack Grealish, a za preobrat je domačim zmanjkalo časa.

Southampton je prejšnji teden končal tudi niz tekem brez poraza Evertona, ki je tokrat moral priznati premoč še Newcastlu. V prvem polčasu golov ni bilo, domači so povedli v 56. minuti, ko je Callum Wilson izkoristil najstrožjo kazen. Isti igralec je nato v 85. minuti vodstvo povišal, za nekaj dramatičnosti pa je v zadnji minuti rednega dela z znižanjem zaostanka poskrbel Dominic Calvert-Lewin.

Everton je na tekmi nastopil oslabljen, trener Carlo Ancelotti je na klopi pustil reprezentančnega vratarja Jordana Pickforda, ki po tem, ko je poškodoval branilca Liverpoola Virgila va Dijka, preživlja težke čase, manjkal je tudi kolumbijski zvezdnik James Rodriguez.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice