Šport > Nogomet
4826 ogledov

Legendarni hrvaški nogometaš neprepoznaven po težki bolezni

Ivan Klasnić Žurnal24 main
Težka bolezen je zaznamovala življenje izjemnega hrvaškega nogometnega napadalca.

Nekdanji hrvaški nogometaš Ivan Klasnić je po dolgotrajni in zahrbtni bolezni skorajda neprepoznaven. Nekdanji izjemni napadalec, z vzdevkom "Killer" ("Ubijalec"), ki je moral predčasno zaključiti svojo športno pot zaradi odpovedi ledvic in borbe za življenje, danes izgleda vsaj deset let starejši.

Tudi zmaga v Kazahstanu za Ivana Klasnića (levo) in soigralce ni bila dovolj, da Čaka na presaditev Šport Drama nekdanjega zvezdnika Hrvaške

Nogometaš, ki je najglobji vtis pustil v dresih St. Paulija, Werder Bremna, Nantesa, Boltona ter predvsem hrvaške reprezentance, je do sedaj prestal že tri transplantacije ledvic, kar je vsekakor pustilo posledice na njegovem izgledu, kar pride še posebej do izraza na najnovejši fotografiji, ki jo je objavil.

Na njej se nahaja v družbi nekdanjih zvezd Bundeslige, Ivice Olića in Giovaneja Elberja, katera sta še vedno podobna napadalcema Münchenskega Bayerna izpred nekaj let, medtem ko je 39-letni Klasnić praktično neprepoznaven.

Klasniću so se sicer prve težave z ledvicami pojavile davnega leta 2007. Takrat je tudi prestal prvo transplantacijo ledvice, katero je prejel od matere, a je telo zavrnilo nov organ. Istega leta je prejel novo ledvico od očeta in zdravniki so mu prižgali zeleno luč za igranje nogometa.

Toda čez deset let, že štiri po koncu svoje nogometne kariere, je moral prestati novo operacijo. Tokrat je pri transplantaciji prejel ledvico od donatorja, ki ni z njim v sorodu in ga Klasnić tudi nikoli ni spoznal.

Ivan Klasnić Tožba Šport Nekdanji nogometni as: "Samo nebo ve, kako dolgo bo ledvica zdržala" Ali se bo Ivan Klasnić preselil v Berlin? Hrvaški nogometaš Šport Zdravniki bodo plačali, ker so mu uničili zdravje

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.