Šport > Nogomet
45359 ogledov

Kultni Hrvat s tragično novico: "Prišel je moj čas, sem spokojen"

Miroslav Blažević je pred odhodom na Kitajsko vodil reprezentanco BiH. (Foto: Re Žurnal24 main
Legendarni Ćiro je za Story hr odprl svoje srce ter razkril resnico o svojem stanju.

Trener vseh trenerjev, legendarni Hrvat Miroslav "Ćiro" Blažević, se ponovno bori z rakom. Stvar pa mora biti tokrat zelo resna, saj je v pogovoru za Story hr tudi vedno optimistično razpoloženi Ćiro deloval vdan v usodo.

Novinarka je začela pogovor z vprašanjem, kaj je izvedel pri nedavnem obisku zdravnikov v Innsbrucku, a jo je legendarni trener prekinil ter prosil, če bi lahko preskočila najbolj temačno temo, to je njegovo zdravje. Nato pa je vseeno pristavil, da se bori še naprej, ampak da je situacija zelo težka. "Imel sem pogovor s samim seboj ter ugotovil, da mi je čas potekel..."

ćiro blažević | Avtor: EPA EPA

"J**i ga... Zdaj ti povem resnico. Prišel je moj čas, star sem 88 let, veliko stvari je že za mano. Kaj hočeš? Resnica je, da imam raka s petimi metastazami. Je usodno. Vsekakor pa ne žalujte za menoj, dovolj stvari mi je uspelo narediti, da sem povsem spokojen. Dovolj dobrega. In kolikor se trudim, ne najdem primera, ko bi komu naredil kaj slabega In to že od malih nog ... Ko gledam svoje kolege, so skoraj vsi pomrli: (Otto) Barić, (Tomislav) Ivić, (Branko) Zebec. In tudi moj čas je prišel. S tem se je treba sprijazniti, brez jamranja. Zato bi prosil ljudi, prihranite žalost, ker odhajam mirno in to je zelo lepo."

Priljubljeni Ćiro, ki je leta 1998 vodil Hrvaško do tretjega mesta na svetovnem prvenstvu v Franciji, nekaj časa pa je deloval tudi v Sloveniji kot trener Mure, se je v pogovoru za Story hr sicer dotaknil še številnih drugih zanimivih tem, a je nekako tragična izpoved o njegovem zdravstvenem stanju zasenčila vse ostale.

 

Komentarjev 1
  • Ender3 23:39 01.november 2022.

    Legende vstrajajo do britkega konca. !!

Sorodne novice