Šport > Nogomet
51838 ogledov

Legenda bije bitko s hudo boleznijo: "Prestal sem tri operacije"

Manuel Neuer Profimedia
Legendarni nemški vratar je razkril, da je pred časom zbolel za smrtonosno boleznijo.

Vratar münchenskega Bayerna Manuel Neuer je prvič javno spregovoril o njegovi diagnozi kožnega raka, zaradi katere je moral prestati že tri operativne posege.

Šestintridesetletni nemški reprezentant, ki trenutno okreva po poškodbi rame, je novico delil na Instagramu v okviru promocijske kampanje izdelkov za nego kože NewKee, v kateri je združil moči z nemško teniško zvezdnico Agnelique Kerber.

Manuel Neuer | Avtor: Epa Epa
"Oba imava zelo osebno izkušnjo z boleznijo kože," je uvodoma zapisal Neuer. "Pri Angelique gre za hiperpigmentacijo, ki je posledica izpostavljenosti sončnim žarkom, v mojem pa za kožnega raka, zaradi katerega sem potreboval že tri operacije."

"Iz tega razloga sva se prav posebej potrudila, da pri zaščiti kože pred soncem ne sprejemava nobenih kompromisov. Ker treniram zunaj in svoj prosti čas rad preživljam v naravi," je zapisal nemški čuvaj mreže.

Drugih podrobnosti zdravljenja ni razkrival, prav tako ni jasno, ali je bolezen dokončno premagal ali ga v prihodnosti čaka še kakšen poseg.

Prvi sumi glede Neuerjevega zdravstvenega stanja so se porodili lanskega decembra, ko se je na tekmi lige prvakov z Barcelno pojavil z zaščitnim obližem na obrazu.

Nemec je sicer tudi po diagnozi nadaljeval svojo nogometno kariero, kar je dokaz, da bolezen ni imela velikega vpliva na njegovo fizično pripravljenost.

Čeprav so v Bayernu zaskrbljeni nad potekom okrevanja po poškodbi rame, pa 36-letnik ni vprašljiv za nastop na prihajajočem svetovnem prvenstvu v Katarju.

"Ne vem, ker nisem jasnoviden," je bil na temo vratarjeve poškodbe kar malce osoren trener Bayerna Julian Nagelsmann.

"Predvidevam, da mu to ne bo preprečilo udeležbe na SP. Močno predvidevam, vendar ponavljam, da nisem jasnoviden. Če bo po petih tednih bolečina še vedno prisotna, potem ne bo mogel zaigrati. Delamo na tem, da bi se vrnil čim prej," je dodal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice