Šport > Nogomet
15 ogledov

Leicester vse bližje senzaciji

Crystal Palace Leicester City Riyad Mahrez EPA
V 31. kolu angleške Premier lige je Leicester vodstvo na lestvici utrdil z zmago pri Crystal Palacu (0:1). Arsenal je ostal v igri za naslov s točkami z gostovanja pri Evertonu (0:2). Manchester United je premagal Manchester City (1:0).

Navdušujoči Leicester City še naprej stopa proti naslovu prvaka, ki bil ena največjih senzacij v zgodovini angleškega nogometa. Tokrat so "lisjaki" zmagali pri Crystal Palacu (0:1) in imajo na vrhu lestvice, ob tekmi več, osem točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem Tottenhamom.

V južnem Londonu je Leicester zadetek zabil v 34. minuti, potem ko je Riyad Mahrez zatresel mrežo po podaji Jamieja Vardyja. V drugem polčasu so domači močno pritisnili in si ustvarili nekaj lepih priložnosti, Damien Delaney je v sodnikovem dodatku zadel tudi prečko, toda Kasper Schmeichel je ostal nepremagan in gostje so se veselili izjemno pomembne zmage.

Arsenal rutinirano do točk

Nekaj upanja po prvem naslovu po 12 letih je ohranil tudi Arsenal z zmago v gosteh pri Evertonu (0:2). "Topničarji" imajo enajst točk manj od Leicestra z odigrano tekmo manj.

Že v sedmi minuti je pobudo Arsenala po podaji Alexisa Sáncheza unovčil Danny Welbeck, po napaki domačinov na sredini igrišča je prednost podvojil Alex Iwobi v 42. minuti. V drugem delu so domači zaigrali malo bolje, imeli prek Phila Jagielke lepo priložnost, toda ostalo je pri gladki zmagi Londončanov.

Fàbregas rešil Chelsea

West Ham je v boju za Ligo prvakov izgubil pomembni točki na gostovanju pri Chelseaju (2:2), za katerega je v končnici obeh polčasov zadel Cesc Fàbregas.

Do sila pomembnih točk v boju za obstanek je na gostovanju pri West Bromu z zadetkom Robbieja Bradyja prišel Norwich City (0:1), Watford pa je doma klonil proti Stoke Cityju (1:2). Aston Villa je s porazom pri Swanseaju (1:0) ostala prikovana na dno lestvice.

Liverpool zapravil prednost, United ostal med živimi

Liverpool je na gostovanju zapravil dva gola prednosti proti Southamptonu in doživel deveti poraz v sezoni, kar varovance Jürgena Kloppa uvršča na deveto mesto prvenstvene lestvice. Redse je v 17. minuti v vodstvo popeljal Philippe Coutinho, komaj pet minut kasneje pa je prednost podvojil Daniel Sturridge.

united city premier league | Avtor: EPA EPA
Gostje so prednost dveh golov zadržali do izteka prvega polčasa, povratek domačih pa je v 64. minuti začel Sadio Mane. Senegalski napadalec je najprej prepolovil zaostanek njegove ekipe, za izenačenje pa je v 83. minuti poskrbel Graziano Pelle. Liverpool si še ni opomogel od šoka, že je Mane v 86. minuti zadel še drugič in Southampton popeljal do devete zmage v sezoni. Svetniki na lestvici zasedajo sedmo mesto.

Manchester United se je z zmago proti mestnemu tekmecu Manchester Cityju spet približal mestom, ki še prinašajo vstopnice za evropska tekmovanja v naslednji sezoni. Rdeči vragi so na Etihadu slavili z golom Marcusa Rashforda, ki mu je asistiral Juan Mata. Varovanci Louisa van Gaal so se po števili točk (50) izenačili s petouvrščenim West Ham Unitedom.

Newcastle United je doma remiziral s Sunderlandom (1:1), medtem ko Londončani niso imeli nobenih težav na obračunu z ACF Bournemouthom. Tottenham je slavil s 3:0, dva gola pa je vpisal Harry Kane.

Premier league, 31. kolo:

Crystal Palace : Leicester City 0:1 (0:1)
Mahrez 34.

Everton : Arsenal 0:2 (0:2)
Welbeck 7., Iwobi 42.

Chelsea : West Ham 2:2 (1:1)
Fàbregas 45., 89./11m; Lanzini 17., Carroll 61.

Watford : Stoke City 1:2 (0:1)
Deeney 86.; Walters 18., Joselu 51.

WBA : Norwich City 0:1 (0:0)
Brady 50.

Swansea City : Aston Villa 1:0 (0:0)
Fernández 53.

Newcastle United : Sunderland 1:1 (0:1)
Mitrović 83.; Defoe 44.

Southampton : Liverpool 3:2 (0:2)
Mane 64., 86., Pelle 84., Coutinho 17., Sturridge 22.

Manchester City : Manchester United 0:1 (0:1)
Rashford 16.

Tottenham : Bournemouth 3:0 (2:0)
Kane 1., 16., Eriksen 62.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.