Šport > Nogomet
23 ogledov

Real tako kot Barça minimalno, spet brez Ikerja

Alexis Sanchez Antunes Malaga Barcelona Liga BBVA Španija liga prvenstvo
1/15
Reuters
Real Madrid je ponedeljkovo ligaško tekmo v Granadi spet začel brez kapetana Ikerja Casillasa in slavil z golom Karima Benzemaja (1:0). Barcelona je že v nedeljo tesno ugnala Málago (1:0).

Real Madrid podobno kot Barcelona ni navdušil v drugem kolu španske lige, se je pa trener Carlo Ancelotti še drugič zapored brez Ikerja Casillasa v prvi postavi veselil nove zmage.

V Granadi, kjer je v lanski sezoni komično zgrešil prazna vrata, je Karim Benzema tokrat zabil odločilni zadetek za beli balet že v deseti minuti, ko mu je strel bolj srečno kot spretno pripravil Cristiano Ronaldo.

Granada pretila do konca

Portugalec spet ni imel svojega večera in zadeval zgolj okvir gola Roberta, na mestu pa je moral biti tudi očitno novi prvi vratar Reala Diego López, ki je v prvem polčasu rešil zadetek z noge osamljenega ubežnika Youssefa El-Arabija.

Blizu zadetka je bil v nadaljevanju tudi Isco, a je Roberto žogo uspel spraviti v vratnico in pripravil vroče zadnje minute lanskoletnim zmagovalcem superpokala. Granada je bila nekajkrat blizu zadetka in bila verjetno oškodovana celo za enajstmetrovko.

Ne Messi, ne Neymar: Barço rešil Adriano

Brez prvega zvezdnika Lionela Messija, slednjega želijo pri Barceloni preventivno pozdraviti brez nepotrebnega tveganja, so imeli aktualni španski prvaki na začetku tekme v Málagi kar nekaj težav z moštvom svojega nekdanjega člana Bernda Schusterja

Ko je igra Kataloncev stekla, je bil zanjo najzaslužnejši Cesc Fàbregas, ki je kot po tekočem traku na položaju "napadalca" (Neymar je spet začel le na klopi) delil nevarne podaje, ki pa jih Alexisu Sánchezu in Pedru Rodríguezu pred vratarjem Willyjem Caballerom ni uspelo spremeniti v zadetke.

Adriano "odklenil" obrambo Málage

Vitorino Antunes je po pol ure igre dodobra pretegnil tudi VíctorjaValdésa na drugem golu, medtem ko je Barça precej jalovo lovila vodilni gol. V 37. minuti bi gostje praktično morali povesti, ko je Fàbregas po podaji Andrésa Inieste z glavo pred vrati lepo našel Sáncheza, ki pa s sumljivega položaja tik pred vratarjem ni zmogel zadeti.

Brezidejnemu napadu je minuto pred polčasom na pomoč priskočil branilec Adriano, ki je tako kot že nekajkrat v karieri izvrstno udaril z roba kazenskega prostora in zadel malo mrežico Caballera, čeprav bi argentinski vratar lahko posredoval mnogo bolje.

Vratnica na pomoč Kataloncem

Bolj dominantna je bila Barcelona v nadaljevanju, ki ga je začela brez očitno poškodovanega edinega strelca. Gerard Piqué bi v 58. minuti z nekonvencionalnim strelom s hrbtom kmalu zabil drugi gol Kataloncev na tekmi, a je njegov strel po predložku s strani zadel prečko. Neymarja je trener Gerardo Martino na zelenico poslal pet minut kasneje.

Málaga je bila centimetre oddaljena od izenačenja v 68. minuti, ko je Fabrice Olinga po izletu Valdésa in lepi podaji Roqueja Santa Cruza zadel vratnico. Neymar si je po fantastičnem prodoru priigral prosti strel z obetavnega položaja, njegov poskus na bližnjo vratnico pa ni presenetil Caballera.

Valdés ubranil zmago

Veliko sreče je imel v zadnji minuti rednega dela Jesús Gámez, ki je nepotrebno z udarcem z glavo napadel Neymarja, a ni bil kaznovan, prav po njegovi podaji pa bi Sebastián Fernández kmalu zadel za veliko točko, toda njegov strel z glavo je z refleksnim posredovanjem ustavil Valdés.

Neymar bi nato v sodnikovem podaljšku lahko rešil vse dvome o zmagovalcu, potem ko je s strani podajal Sánchez, strel Brazilca pa je ob posredovanju enega izmed belo-modrih končal za las preko gola Caballera.

Arda Turan Cobeno Atletico Madrid Rayo Vallecano Liga BBVA Španija liga prvenstv | Avtor: EPA EPA

Arda dirigiral navdušujočemu Atléticu

Atlético Madrid je pred tekmama obeh velikanov v izjemni predstavi turškega zvezdnika Arde Turana povsem potolkel mestne sosede Rayo Vallecano, ki jim je na stadionu Vicente Calderón zabil petardo.

Obubožani Rayo so pred novo sezono sicer zapustili številni vidni člani, Raúl García pa je z glavo po podaji Gabija iz kota mrežo zatresel v 17. minuti. Po podaji neustavljivega Arde je Diego Costa na 2:0 povišal že nekaj minut kasneje, vedno boljši Brazilec, ki bi še vedno lahko oblekel dres Španije, pa je še pred polčasom vrnil uslugo Ardi za 3:0.

Močno poraščeni reprezentant Turčije je ob stoječih ovacijah igrišče zapustil 20 minut pred koncem, potem ko je podal tudi Tiagu za nov zadetek v 53. minuti. David Villa kljub številnim priložnostim ni uspel zabiti prvega ligaškega gola za rdeče-bele, García pa je v 90. minuti s svojim drugim golom končal muke Raya.

Španska liga, 2. kolo:

Getafe : Almeria 2:2 (1:2)
Lafita (32), Castro (85/11-m); Rodri (30), Soriano (37)

Athletic Bilbao : Osasuna 2:0 (1:0)
Arribas (31/a.g.), De Marcos (82)

Elche : Real Sociedad 1:1 (1:0)
Corominas (2); Vela (75)

Espanyol : Valencia 3:1 (1:1)
López (32), Stuani (49), Bifouma (89); Postiga (10)

Villarreal : Real Valladolid 2:1 (1:1)
Dos Santos (38/11m), Cani (84); Guerra (4)
Jokića (Villarreal) ni bilo v ekipi.

Atlético Madrid : Rayo Vallecano 5:0 (3:0)
García (18, 90), Costa (20), Arda (35), Tiago (53)

Málaga : Barcelona 0:1 (0:1)
Adriano (44)

Levante : Sevilla 0:0

Real Betis : Celta Vigo 1:2 (0:0)
Castro (90); Charles (67), Nolito (74)
RK: Oubina (85/Celta)

Granada : Real Madrid 0:1 (0:1)
Benzema (10)

Komentarjev 1
  • Conq 21:16 26.avgust 2013.

    Rad bi ti predstavil spletno igro, kjer lahko postanete podjetnik, vojak, politik ali celo predsednik. V igri lahko izdajate časopis, odprete svoje podjetje ter zaposlujete ostale uporabnike. Slovenija je ena izmed najmočnejših držav, vendar potrebuje nove igralce, da postne velesila. ...prikaži več Zato te vabimo, da se nam pridružiš pod povezavo: http://turl.ca/yxhsj in pomagajte Sloveniji še danes! Ko boš prišel/prišla v igro, te bodo pričakali mentorji in ti pomagali napredovati. Ta igra ni kot ostale spletne igre, saj ni potrebno kupovati "golda" da bi bil konkurenčen/a ostalim igralcem ter kljub temu, da se prijaviš kasneje hitro postaneš močen/na kot ostali igralci.

Sorodne novice