Šport > Nogomet
15 ogledov

Lisice znova na vrhu

Jamie Vardy EPA
Leicester City je na zadnji tekmi 16. kola premagal Chelsea in znova zasedel vrh lestvice. Pred prvaki iz minule sezone ima že 20 točk naskoka.

Izbrance Joseja Mourinha po 16. kolu loči le ena točka od mest, ki ob koncu sezone vodijo v ligo nižje. Tokrat so bili od Londončanov boljši nogometaši Leicester Cityja, lisice pa tako še naprej krojijo sam vrh angleškega prvenstva. Tokrat so po 14 letih premagale Chelsea.

Slabe novice za Londončane so se začele vrstiti po pol ure igre. Najprej je zaradi poškodbe z igrišča moral Eden Hazard, kmalu zatem pa je Jamie Vardy dosegel že svoj 15. prvenstveni zadetek v sezoni. Riyad Mahrez je z desne strani poslal lepo podajo v peterec, kjer je gostujoči obrambi pobegnil vtekajoči angleški reprezentant in iz prve zadel za 1:0. To je bila šesta zaporedna domača tekma na kateri se je Vardy veselil zadetka.

A nov šok je za Londončane sledil že v 48. minuti. Mahrez je sprejel dolgo žogo na desni strani kazenskega prostora, jo nekaj sekund spretno zadrževal v svojih nogah, nato pa mimoCésarja Azpilicuete poslal v dolgi kot gostujočih vrat za 2:0. Gostje so nato prevzeli pobudo, pritiskali, ob tem pa zgrešili nekaj lepih priložnosti. Po podaji Pedra, Španec je v prvem polčasu zamenjal poškodovanega Hazarda, je sicer v 77. minuti nekaj upanja Londončanom z udarcem z glavo vrnil Loïc Rémy, a so nato domači vzdržali nalete Chelseaja.

Lep teden za Arsenal

Topničarji so gostovali pri zadnjeuvrščeni Aston Villi, ki jo zdaj vodi nekdanji član Arsenala Rémi Garde. Ta je moral priznati premoč svojemu učitelju Arsenu Wengerju. Londončani so v sredo vknjižili zelo lepo in pomembno zmago v Ligi prvakov, v Pireju so s 3:0 premagali Olympiacos, tudi v Birminghamu pa se je tekma začela po njihovih notah. Theo Walcott je pobegnil po levi strani, v kazenskem prostoru pa ga je vlekel Alan Hutton in zakrivil nepotrebno enajstmetrovko. Z bele točke je bil natančen Olivier Giroud.

Olivier Giroud | Avtor: EPA EPA
Gostje so se zadovoljili z vodstvom, Aston Villa pa je poskušala izenačiti, a ni bila konkretna. Še več, ko so domači v 38. minuti izgubil žogo na tekmečevi polovici, je sledil hiter protinapad, Mesut Özil je ob situaciji 3:1 nesebično našel Aarona Ramseyja, ki mu ni bilo težko zadeti za 2:0. V drugem polčasu so se znova vrstili jalovi napadi gostiteljev, topničarji pa so brez težav ohranjali priigrano prednost.

Manj od pričakovanj so tokrat iztržili nogometaši Liverpoola in Tottenhama. Slednji je na domačem stadionu dolgo vodil, a je nato za Newcastle v 74. minuti zadel rezervist Aleksandar Mitrović, popoln preobrat pa je srakam nato prinesel še Ayoze Perez.

Podobna zgodba se je odvijala tudi na Anfieldu. Gostitelji so povedli, a je nato gostom uspel preobrat. Po slabem posredovanju vratarja Simona Mingoleta, Belgijec je po podaji iz kota stekel v prazno, je zadel Craig Dawson, v drugem polčasu pa je za wodstvo West Bromwicha poskrbel branilec Jonas Olsson. Domači so nato pritiskali in preko Divocka Origija tudi izenačili v izjemno dolgem sodnikovem podaljšku. Tega je povzročila hujša poškodba branilca Liverpoola Dejana Lovrena, ki so ga na nosilih odnesli z zelenice.

Joshua King | Avtor: EPA EPA
Dva kota, dva gola

Krizi pri rdečih vragih je iz dneva v dan večja, nekateri navijači pa že zahtevajo odstavitev trenerje Louisa van Gaala. Tokrat je Nizozemčevo zasedbo, ki ima v zadnjem času sicer veliko težav s poškodbami, ugnal Bournemouth z 2:1. Novinci v najmočnejši angleški ligi so tako po Chelseaju na kolena spravili še United.

Za zmago je Bournemouth potreboval dva kota, že v drugi minuti je neposrednjo z njega mrežo Davida de Gee zadel Junior Stanislas. Precej boljšo predstavo je na drugi strani pokazal domači vratar Artur Boruc. Poljak je zbral nekaj odličnih obramb, na sredini prvega polčasa pa ga je le ugnal Marouane Fellaini. Boruc je najprej sicer odlično zaustavil strel Memphisa Depaya, a je nato Belgijec iz dveh poizkusov žogo le uspel spraviti za njegov hrbet.

V 54. minuti pa je po novem kotu gostiteljem znova zaspala gostujoča obramba. Po uigrani kombinaciji je na desetih metrih povsem sam ostal Joshua King, ki mu žoge ni bilo težko poslati v nebranjeni del mreže. United je imel nato premoč, a si pravih priložnosti ni priigral. Še najlepšo je imel na drugi strani Glenn Murray, ki pa ni dobil dvoboja ena na ena z de Geo.

Kazalo je tudi na spodrsljaj Manchester Cityja, ki je gostil Swansea, Valižani pa so v 90. minuti izenačili na 1:1 s projektilom francoskega napadalca Bafetimbija Gomisa. A tokrat je bila sreča na strani meščanov. ti so si vsaj začasni skok na vrh lestvice priigrali v sodnikovem podaljšku, ko je z desne strani kazenskega prostora streljal kapetan Yaya Toure, žoga pa je v hrbet zadela mladega Kelechija Iheanacha in nato v loku poletela čez vratarja Lukasza Fabianskega.

Premier League, 16. kolo:

Norwich : Everton  1:1 (0:1)
Hoolahan 47.; Lukaku 15.

Crystal Palace : Southampton  1:0 (1:0)
Cabaye 38.

Manchester City : Swansea  2:1 (1:0)
Bony 26., Iheanacho 92.; Gomis 90.

Sunderland : Watford  0:1 (0:1)
Ighalo 4.

West Ham : Stoke City  0:0

Bournemouth : Manchester United  2:1 (1:1)
Stanislas 2., King 54.; Fellaini 24.

Aston Villa : Arsenal  0:2 (0:2)
Giroud 8./11-m, Ramsey 38.

Liverpool : WBA  2:2 (1:1)
Henderson 21., Origi 95.; Dawson 30., Olsson 73.

Tottenham : Newcastle  1:2 (1:0)
Dier 39.; Mitrović 74., Pérez 90.

Leicester City : Chelsea  2:1 (1:0)
Vardy 34., Mahrez 48.; Remy 77.

Lestvica:
1. Leicester City  35
2. Arsenal  33
3. Manchester City  32
4. Manchester United 29
5. Tottenham  26
6. Crystal Palace  26
7. Watford  25
8. West Ham  24
9. Liverpool 24
10. Everton  23
11. Stoke City 23
12. Southampton  21
13. WBA  20
14. Bournemouth  16
15. Newcastle 16
16. Chelsea  15
17. Swansea  14
18. Norwich  14 
19. Sunderland  12
20 Aston Villa  6

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.