Šport > Nogomet
11 ogledov

Litijani z Barcelono za nesmrtnost

Barcelona navijači zastava Liga prvakov finale Wembley grb EPA
Nogometaši Litije, slovenski prvaki v futsalu, so danes v 2. kolu skupine A elitnega dela lige prvakov rutinsko opravili s Splitom, ki je v Laškem prejel kar deset zadetkov. S tem so se točkovno izenačili z lanskim evropskim prvakom, katalonsko Barcelono, s katero se bodo v soboto pomerili za napredovanje. Katalonci so danes s 7:1 premagali azerbajdžanski Azar.

Za slovenskimi prvaki v dvoranskem nogometu, igralci Litije, je druga tekma v elitnem delu lige prvakov. Potem ko so v sredo s 5:3 (0:3) ugnali Azar, so bili tokrat boljši še od Splita, ki je v prvem kolu z Barcelono izgubil z neverjetnih 18:0 (11:0).

Litijani so sicer povedli že v drugi minuti, ko je bil uspešen kapetan Igor Osredkar. V četrti minuti je Danijel Pantić povišal na 2:0, nato pa je za hat-trick poskrbel še Alen Fetič, ki je v sedmi minuti zadel za 3:0 in nato splitsko mrežo napolnil še v 12. in 13. minuti.

Visoko vodstvo slovenske ekipe ob polčasu sta v 29. minuti povišala Sevzet Mehič in Osredkar, slednji je bil uspešen še v 31. minuti. Za 9:0 je v 33. minuti poskrbel Damir Pertič, nato pa je edini gol za Splitčane na tekmi prispeval kar Begić. Končni izid je poldrugo minuto pred koncem postavil mladi Irnes Škorić.

Španski prvaki spet suvereni

Na prvi tekmi turnirja je Barcelona, prvi favorit za zmago in branilec lanske zmage v tem tekmovanju, po suvereni sredini zmagi z 18:0 nad Splitom, tokrat premagala Azar s 7:1 (5:1).

V soboto se bodo Litijani ob 20.30 zoperstavili Barceloni. Iz štirih skupin, poleg te litijske v Laškem turnirje gostijo še Murcia, Ekonomac Kragujevac in Iberia Star Tbilisi, se bodo v nadaljevanje tekmovanja aprila 2013 prebili le zmagovalci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.