Šport > Nogomet
23 ogledov

''Liverpool je kršil nenapisano pravilo''

roberto mancini EPA
Roberto Mancini je po derbiju 25. kola angleške nogometne lige med Manchestrom Cityjem in Liverpoolom, ki se je končal z remijem (2:2), redse obtožil, da so kršili nenapisano pravilo. Italijan meni, da bi morali varovanci Brendana Rodgersa po prekršku nad Edinom Džekom žogo vrniti sinjemodrim.

daniel sturridge | Avtor: EPA EPA
Veliki spopad Liverpoola in Manchestra Cityja se je končal z neodločenim izidom (2:2), čeprav sta obe strani v določenem trenutku branili rezultatsko prednost. Meščani so povedli po zadetku Edina Džeka, za redse pa je izenačil Daniel Sturridge. V drugem polčasu je za Liverpool zadel še Steven Gerrard, končnih 2:2 pa je postavil Sergio Agüero.

Trener Cityja Roberto Mancini se je po tekmi pritoževal zaradi zadetka Sturridgea, ki ga je nekdanji napadalec sinjemodrih dosegel le nekaj sekund po prekršku nad Džekom. ''Morali bi počakati. Džeko je bil na tleh in ni vedel, kaj se dogaja. Med prekrškom in zadetkom je minilo 15 sekund. Razočaran sem zaradi prvega gola. Če bi to storil Vincent Kompany (branilec Manchestra Cityja, op. a.), bi dobil rdeči karton. Sodniki ves čas delajo napake,'' se je jezil Mancini, čigar varovanci imajo po novem devet točk zaostanka za Manchestrom Unitedom.

Oglasil se je tudi strelec spornega zadetka Sturridge, ki je zatrdil, da je navodilo za nadaljevanje igre dobil s strani sodnika. ''Sodnik je rekel: 'žoge ne brcni ven'. Včasih si pošten do nasprotnika, ki ti potem tega ne vrne,'' je povedal napadalec Liverpoola.

Komentarjev 2
  • JackD 14:55 04.februar 2013.

    S to "poškodbo" je namreč želel prekinitev igre in s tem vreči Liverpool iz tira

  • JackD 14:54 04.februar 2013.

    15 sekund? Kar poglejte si posnetek. Džeko na tleh leži skoraj minuto.Sicer pa je Bosanec storil največjo umazanijo v zgodovini športa. Hlinil je poškodbo!