Šport > Nogomet
12 ogledov

Liverpool: Suárez naj zaprosi za prestop

suarez liverpool chelsea Reuters
Luis Suárez je dobil neuradno zeleno luč za odhod iz Liverpoola. Vse, kar mora narediti, je oddati prošnjo za prestop.

Urugvajski napadalec Luis Suárez je v zadnjem času večkrat namignil, da bi rad zapustil Anfield in se preselil na Santiago Bernabéuu. Liverpoolovi vodilni možje njegovim željam ne nasprotujejo, vendar zahtevajo, da odda uradno prošnjo za prestop v pisani obliki. Liverpool je sicer do nedavnega zatrjeval, da Suárez, ki mu pogodba poteče leta 2017, ni naprodaj, vendar se zavedajo, da bodo nogometaša zelo težko zadržali na Otoku.

''Vsakič, ko bi stopil na igrišče, bi na zelenici pustil svoje srce,'' je o selitvi v Real povedal Urugvajec. ''Tako sem počel, ko sem igral za reprezentanco, Ajax in Liverpool,'' je dodal 26-letnik.

Na Anfield ga vežejo lepi spomini

Čeprav si želi selitve v špansko prestolnico, pa ga na redse vežejo lepi spomini. ''Nogometaš si vedno želi igrati v vrhu in Madrid je vrh za vsakega igralca. Moti me, da Liverpoola ni v Ligi prvakov. Veliko sem pretrpel tukaj, vendar ko pomislim, kaj pomeni igrati za ta klub, in na ljubezen, ki jo s prepevanjem himne izkazuje moja hčerka, se mi naježijo dlake, in to vedno, ko igram na Anfieldu,'' je povedal Suárez.

Cena: od 47 milijonov naprej

Urugvajec naj bi že nekaj časa pritiskal na svoje delodajalce, naj se dogovorijo z Realom, pa čeprav španski gigant sploh (še) ni poslal uradne ponudbe. Prav zato so se pri Liverpoolu odločili, da bodo od nogometaša zahtevali pisno prošnjo za prestop. Redsi naj bi bili pripravljeni poslušati ponudbe od 47 milijonov evrov naprej.

Suárez je v lanski sezoni angleške Premier lige dosegel 23 golov, tri manj od najboljšega strelca na Otoku, nogometaša Manchester Uniteda Robina van Persieja (26).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.