Šport > Nogomet
758 ogledov

Liverpoolova "mini zmaga" nad Manchester Cityjem

virgil van dijk Epa
Nogometaš Liverpoola je v glasovanju za najboljšega nogometaša Premier League premagal zvezdnika Manchester Cityja.

Združenje poklicnih nogometašev v Angliji je za najboljšega igralca leta v angleški ligi v nedeljo zvečer izbralo srednjega branilca Liverpoola, Nizozemca Virgila van Dijka.

Van Dijk je tako nasledil soigralca iz Liverpoola Mohameda Salaha, v letošnjem izboru pa mu je bil najbližje napadalec Manchester Cityja Raheem Sterling. Štiriindvajsetletni Sterling pa je dobil priznanje za najboljšega mladega nogometaša, pri čemer je nasledil soigralca Leroya Saneja.

Van Dijk se je Liverpoolu pridružil januarja 2018 za 87 milijonov evrov. Sedemindvajsetletni Nizozemec je dodobra izboljšal Liverpoolovo obrambo, ki v tej sezoni kar na 20 tekmah ni prejela zadetka, skupno pa jih je dobila le 20.

V točkovanju angleškega prvenstva ima Manchester City (92) dva kroga pred koncem samo točko prednosti pred Liverpoolom (91).

"Neverjetno. Težko je to opisati z besedami. Mislim, da je to, da te izberejo kolegi, najvišje priznanje, ki ga lahko dobiš kot igralec," je dejal van Dijk, prvi branilec s to nagrado po Chelseajevem Johnu Terryju, ki je bil najboljši pred 14 leti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice