Šport > Nogomet
219 ogledov

Slep navijač Liverpoola zdaj lahko gleda nogomet

liverpool Epa
Nogomet piše lepe zgodbe.

Slepemu navijaču Liverpoola se je odprl nov svet. Dolgoletni obiskovalec tekem na Anfieldu Ian Wood od petega leta starosti trpi za degenerativno očesno boleznijo, zato danes pri 41 letih razpolaga samo še petimi odstotki svojega vida.

Wood je velik oboževalec nogometa. V zadnjih dveh desetletjih je obiskal na stotine tekem Liverpoola, čeprav je bila njegova zaznava dogajanja na zelenici omejena zgolj na sluh. A zdaj se je to spremenilo.

S pomočjo dobrodelne orgazniacje Remap, ki se ukvarja z oblikovanjem pripomočkov za fizično prizadete ljudi, je pridobil inovativno in tehnološko dovršeno čelado RooVision, kar je njegovo nogometno izkušnjo poneslo na povsem drug nivo.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

"Zdaj dejansko lahko vpijem na sodnika 'to ni bila enajstmetrovka!', če se ne strinjam s tem z njegovo odločitvijo. Čelada mi je spremenila življenje. Že od otroštva sem navijač Liverpoola. Spominjam se tekem v 90. letih, ko ni bilo niti avdio spremljave. Po letih poslušanja zdaj lahko končno spremljam dogajanje. Sicer ne morem prebrati imen na dresih, vendar lahko razločim, kdo ima žogo," je pojasnil navdušeni navijač in dodal: "Očesne bolezni se razlikujejo in nekaterim čelada RooVision ne bi pomagala. Pri meni deluje odlično."

Inovativen izum ima vgrajen LCD zaslon, računalnik za obdelavo slike, fotoaparat in motorizirano zoom lečo. Cena znaša relativno nizkih 700 evrov.

Uporaba pa ni omejena le na nogometne stadione. "S seboj sem jo vzel v lokal, kjer smo gledali tekmo. Nosil sem jo tudi na koncertih glasbenih skupin Stereophonics in U2," je pristavil Wood.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice