Šport > Nogomet
693 ogledov

Liverpoolov debitant s škarjicami dokončno potopil United

Xherdan Shaqiri youtube
Liverpool je na pripravljalni tekmi visoko premagal Manchester United.

Na prijateljski tekmi sta se v ZDA pomerila Liverpool in Manchester United, dvoboj je spremljalo nekaj več kot 100.000 gledalcev. Jose Mourinho je pri rdečih vragih na zelenico poslal pet igralcev, ki v minuli sezoni niso zaigrali v Premier League, Jürgen Klopp pa je v prvo enajsterico uvrstil vse svoje najboljše može, tudi Mohameda Salaha in Sadia Maneja.

Liverpool je povedel v 26. minuti po strelu uz enajstmetrovke, po prekršku nad Salahom je bil zanesljiv Mane. Andreas Pereira je izenačil s prostega strela, v drugem polčasu pa so prevladovali evropski klubski podprvaki. Daniel Sturridge je v 66. minuti zadel ob svojem prvem dotiku žoge, Sheyi Ojo je izkoristil še en strel z bele točke, za vrhunec pa je poskrbel švicarski reprezentant Xherdan Shaqiri. Nogometaš, ki je v Liverpool prišel iz Stoke Cityja za 15 milijonov evrov, je zadel s fenomenalnimi škarjicami. Že pred tem je bil podajalec pri zadetku Sturridga.

Na ostalih prijateljskih tekmah velikanov se je najbolj izkazal Arsenal. Topničarji so s kar 5:1 odpravili PSG, za Londončane so bili uspešni Mesut Özil, Alexandre Lacazette, ki je v polno zadel dvakrat, Rob Holding in Eddie Nketiah.

Ostali izidi:

- Harrison:
Benfica - Juventus 2:4 (1:1, 0:0) - po 11-metrovkah
Grimaldo (64.); Clemenza (83.)

- Miami:
Manchester City - Bayern München 3:2 (1:2)
Silva (45., 71.), Nmecha (51.); Shabani (15.), Robben (23.)

Los Angeles:
Barcelona - Tottenham 5:3 (2:2, 2:0) - po 11-metrovkah
Munir (15.), Arthur (29.); Son (72.), N'Koudou (74.)

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.