Šport > Nogomet
1223 ogledov

Najdražji vratar v zgodovini nogometa

Alisson
Po 17 letih je padel rekord Gianluigija Buffona.

Brazilski reprezentančni vratar Alisson Becker bo kariero nadaljeval pri angleškemu Liverpoolu. Zasedba iz mesta Beatlov je v četrtek zvečer sklenila dogovor z italijansko Romo, njegov prestop pa je vreden kar 72,5 milijonov evrov, kar je rekorden prestop na nogometnem trgu za vratarja.

Doslej najdražji prestop vratarja v zgodovini nogometa je držal Italijan Gigija Buffona, ki je leta 2001 za 53 milijonov evrov prišel iz Parme v Juventus. "S 25-letnim Alissonom smo sklenili dolgoročno pogodbo, potem ko je uspešno opravil zdravniški pregled," je sporočil klub iz Liverpoola. Dogovor je na svoji spletni strani potrdila tudi Roma, kjer je med letoma 2016 in 2018 branil Alisson.

"Presrečen sem, uresničil sem svoje sanje, saj bom nosil dres velikega kluba. Za moje življenje in kariero je to velik korak, dal bom vse od sebe, da upravičim pričakovanja privržencev Liverpoola," je med drugim dejal Alisson, ki je z Brazilijo nastopil na letošnjem svetovnem prvenstvu v Rusiji in v četrtfinalu klonil proti Belgiji.

Alisson je četrta okrepitev Liverpoola pred začetkom sezone 2018/19, pred jim so pogodbe podpisali Gvinejec Naby Keita, Brazilec Fabinho in Švicar Xherdan Shaqiri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.